Interlopul apărat la proces de un poliţist, condamnat definitiv

sâmbătă, 19 decembrie 2020, 02:57
1 MIN
 Interlopul apărat la proces de un poliţist, condamnat definitiv

Curtea de Apel Iaşi a decis, ieri, să condamne la un an de închisoare cu executare un bărbat din Paşcani care a fost acuzat de ultraj. Petrică Amariei nu va mai sta mult în închisoare, el fiind în arest preventiv din luna iulie, cele aproape şase luni scurse fiind scăzute din condamnarea primită ieri.

Cazul lui Amariei a făcut înconjurul ţării după ce “Ziarul de Iaşi“ a dezvăluit că, în primă instanţă, victima individului, un poliţist din Paşcani, a semnat o declaraţie notarială în care i-a luat apărarea agresorului şi a spus că nu doreşte ca acesta să fie tras la răspundere penală.

Poliţistul în cauză, Mihai Daniel Lipovanu, a fost agresat de Amariei în seara de 4 iulie, atunci când interlopul şi alţi amici au făcut scandal la spitalul din localitate.

„Inculpatul Amariei Petrică a început să se comporte ireverenţios şi agresiv faţă de persoana vătămată, simulând de mai multe ori că o va lovi cu capul şi pumnul în zona feţei“, se arată în motivarea judecătorilor de la Paşcani.

Magistraţii au mai precizat că poliţistul era „timorat de atitudinea violentă“ a interlopului şi, în loc să îl determine pe Amariei să iasă el din spital, Lipovanu a plecat el de acolo. A fost urmărit de interlop, care l-a avertizat de poliţist că „îl va tăia cu cuţitul atât pe el cât şi pe familia sa“, întrucât este „jupânul oraşului“.

Comentarii