COMUNICAT DE PRESĂ

Invitație la Women in Soft Camp, eveniment organizat de echipa de robotică Peppers

miercuri, 23 martie 2022, 08:36
2 MIN
 Invitație la Women in Soft Camp, eveniment organizat de echipa de robotică Peppers

Peppers este o echipă din cadrul atelierului de robotică CyLiis, cel mai mare atelier de robotică din Iași destinat elevilor de liceu din cadrul Liceului Teoretic de Informatică „Gr. Moisil“. Scopul principal al echipei este participarea în cadrul celei mai mari competiții internaționale de robotică FTC (FIRST Tech Challenge). Rezultatele deosebite, grație muncii, ambiției și perseverenței, au propulsat echipa în fruntea clasamentului regional. Drept urmare, au primit premiul “Connect-Motivate Award” în sezonul 2019-2020, și premiul “Control Award” în sezonul 2020-2021. 
 

În același timp, introducerea educației STEM(știință, tehnologie, inginerie și matematică) în comunitate este de mare relevanță pentru echipă, întrucât reușește să promoveze principiile de educație nonformală și științele în planul ieșean în fiecare an prin evenimente dedicate educației care atrag un număr semnificativ de participanți.

Echipa de robotică dorește să organizeze cea de-a doua ediție a evenimentului Women in Soft Camp, realizat împreună cu Soft Education Srl, organizatorul Soft Camp, tabăra fiind o experiență educațională, timp de o săptămână, pentru elevii de liceu. Scopul este prezentarea oportunităților oferite de domeniul IT și identificarea disciplinei din IT pentru care fiecare elev ar fi mai potrivit. 

Evenimentul va avea loc pe 25 și 27 Martie și va fi în format online, pentru a acorda posibilitatea tuturor elevilor și studenților din țară de a participa. Activitatea constă într-o serie de webinare susținute de femei ce activează pe ramuri variate ale domeniului IT.
Vineri, 25 Martie, vor avea loc, începând cu ora 17:30, 2 discuții pe temele: robotica și mecatronica în România și facultăți din domeniul IT, acestea fiind susținute de experți din domeniu.

Duminică, 27 Martie, începând cu 9:30, va începe seria de webinare. Vom avea prezenți speakeri din domenii precum: programare, inteligență artificială, testare, securitate cibernetică și altele.
Pentru înscrieri, puteți accesa link-ul https://forms.gle/6xeeCkEVyWdMGu5Y9 , iar pentru mai multe detalii, puteți accesa paginile echipei de Facebook Peppers și Instagram @cyliispepp și paginile Soft Education Srl de Facebook Soft Education și Instagram @softeducation2016 .

 

Comentarii