Iohannis: Pesediştii au încercat să se răzbune pe români, fizic, în 10 august

miercuri, 09 octombrie 2019, 19:38
2 MIN
 Iohannis: Pesediştii au încercat să se răzbune pe români, fizic, în 10 august

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că PSD a vrut să se răzbune fizic pe români, anul trecut, pe 10 august, însă nu au reuşit deoarece românii au participat la alegerile europarlamentare din 26 mai şi nu au votat cu social-democraţii.

„Şi pesediştii chiar au încercat să se răzbune pe români. Fizic, nu la figurat, la propriu. Vă amintiţi într-o zi de august, în 10 august, români paşnici, cu familii, cu copii, s-au dus în Piaţa Victoriei să îşi strige nemulţumirea. Şi au fost întâmpinaţi de jandarmi echipaţi pentru război urban şi au trataţi cu bâte şi cu gaze lacrimogene. Şi pesediştii au spus că nu ei, că ei au fost plecaţi în provincie. Aşa au încercat pesediştii să înăbuşe nemulţumirile românilor. N-au reuşit. Românii le-au arătat-o! În 26 mai, românii nu au mai stat acasă, s-au dus la vot şi a câştigat PNL”, a afirmat Klaus Iohannis, miercuri, la la Adunarea Regională a organizaţiilor PNL Bucureşti – Ilfov din Capitală.

Şeful statului a adăugat că îşi doreşte ca PNL să câştige toate alegerile care urmează, cele prezidenţiale din acest an şi cele locale şi parlamentare din 2020. „Acum, dragii mei, haideţi să ne mobilizăm, şi pentru prezidenţiale, şi pentru locale, şi pentru parlamentare. Şi vă spun ceva. Eu îmi doresc foarte mult ca toate aceste alegeri să le câştigăm împreună! Împreună pentru o Românie Normală! Pentru o Românie Normală, dragii mei, cu instituţii care pun în centrul preocupării cetăţeanul, nu invers. Pentru o justiţie dreaptă, pentru o educaţie performantă, pentru un sistem de sănătate care pune pacientul în centru. Pentru autostrăzi, pentru spitale noi, pentru şcoli noi, pentru respectul pentru români, pentru o Românie Normală. Este prea mult ce îmi doresc eu pentru românii mei, pentru ţara mea? Este România Normală prea mult? Şi vă spun: nu!”, a conchis preşedintele Iohannis.

Protestul din 10 august 2018, organizat în Piaţa Victoriei a fost soldat cu zeci de răniţi (jandarmi şi protestatari), fiind deschise dosare penale, atât pe numele forţelor de ordine, cât şi pe cel al unor manifestanţi violenţi (acuzaţi de ultraj).

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii