ÎPS Teofan, cetățean de onoare în comuna natală a fostului patriarh, Teoctist

duminică, 30 mai 2021, 16:12
1 MIN
 ÎPS Teofan, cetățean de onoare în comuna natală a fostului patriarh, Teoctist

Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, Înalt Prea Sfinţitul Teofan, a primit, sâmbătă, titlul de cetăţean de onoare al comunei Stăuceni din judeţul Botoşani, comuna natală a fostului patriarh al Bisericii Ortodoxe Române Teoctist, a declarat primarul Cosmin Epuraş.

Potrivit sursei citate, decernarea distincţiei a avut loc la finalul slujbei de resfinţire a Bisericii "Naşterea Maicii Domnului" din satul Victoria, ctitorie a fostului patriarh Teoctist, la eveniment luând parte aproximativ 1.000 de credincioşi.

Titlul de cetăţean de onoare a fost acordat în semn de înaltă apreciere a activităţii pastorale şi misionare, culturale, liturgice şi filantropice desfăşurată în comuna natală a vrednicului de pomenire Părintele Patriarh Teoctist.

"Este o onoare pentru noi. Ultimul cetăţean de onoare al comunei l-am acordat în 2005 patriarhului Teoctist. La acel moment, Înalt Prea Sfinţitul Teofan era ucenicul Prea Fericitului Teoctist şi iată că la distanţă de câţiva ani primeşte acest titlu şi ucenicul Prea Fericitului Teoctist", a afirmat Epuraş.

Tot sâmbătă, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei a efectuat o vizită la Casa Memorială "Patriarh Teoctist" din Tocileni.

Aflați amănunte de pe agerpres.ro.

Comentarii