Irina, la apogeu, Sorana, la pământ

sâmbătă, 26 martie 2022, 02:43
2 MIN
 Irina, la apogeu, Sorana, la pământ

 

La Miami,Begu a eliminat-o pe Sabalenka, prima favorită, Cîrstea a fost umilită de chinezoaica Zhang, iar Gabi Ruse a pierdut şi ea

Irina Begu (70 WTA) a reuşit o splendidă victorie în turul II al turneului de categorie WTA 1000 Miami Open. Ea a învins-o, scor, 6-4, 6-4 pe prima favorită a turneului, Arîna Sabalenka din Belarus, locul 5 WTA, după 101 minute. Irina Begu a făcut un meci foarte bun în faţa unei jucătoare care, în acest moment, este total ieşită din formă. Fără a-i ştirbi din meritele Irinei, Sabalenka s-a mişcat greoi pe teren, a greşit mult, atât cu serviciul, cât şi cu loviturile ei de forţă şi a arătat o lipsă majoră de concentrare. În setul I, Begu a reuşit break-ul la scorul de 3-3 şi l-a păstrat până la 6-4, rezultat înregistrat după 41 de minute de joc. Sabalenka a părut că intră în joc la începutul setului al doilea, când a condus cu 1-0 şi 40-0 pe serviciul româncei, dar Begu a anulat mingile de break şi a egalat. Mai mult, Begu a fost cea care a reuşit break-ul, în game-ul următor şi, la fel ca în primul set, nu şi-a pierdut niciodată serviciul şi a închis jocul cu un acelaşi 6-4, după o oră şi 41 de minute. Irina va juca cu o altă jucătoare din Belarus, Aliaksandra Sasnovici (60 WTA), care a produs şi ea o surpriză, eliminând-o pe rusoaica Daria Kasatkina (29), scor 7-6, 6-4. La polul opus, Sorana Cîrstea (27 WTA) a fost de nerecunoscut în meciul cu chinezoaica Zhang Shuai (43), cedând cu 1-6,1-6 în 51 de minute. Aseară a jucat şi românca Gabriela Ruse (57), în compania sportivei din Kazahstan, Elena Rîbakina, scorul fiind de 6-4, 7-5 pentru kazahă, în două ore fără un sfert.

Printre surprizele zilei de ieri în turneul feminin, notăm eliminarea estonei Anett Kontaveit (0-6,6-3, 4-6 cu americanca Ann Li, 65 WTA) şi a britanicei Emma Răduncanu (6-3, 4-6, 5-7 cu jucătoarea cehă, Katerina Siniakova). Tot ieri a părăsit competiţia şi ucraineanca Elina Svitolina, eliminată de britanica Heather Watson, scor 6-4, 3-6, 6-7.

 

Comentarii