Jandarmul Chircea întâi dă, apoi întreabă. I-a croit câteva bastoane peste spate unui individ

miercuri, 04 aprilie 2018, 01:56
2 MIN
 Jandarmul Chircea întâi dă, apoi întreabă. I-a croit câteva bastoane peste spate unui individ

Judecătorii militari au dat o primă sentinţă în cazul unul jandarm găsit vinovat de purtare abuzivă.

Un angajat al Inspectoratului Ju­de­ţean de Jandarmi Iaşi a primit o pedeapsă de doi ani de închisoare cu amânarea pedepsei după ce a fost găsit vinovat de purtare abuzivă. Dorin Chircea a semnat un acord de re­cunoaştere a pedepsei, însă, acum câteva zile, a formulat apel împotriva sentinţei, cauza urmând a se relua la Curtea de Apel Militară.

Chircea a ajuns în vizorul anchetatorilor pentru o faptă prostească, comisă acum un an. Atunci, în timp ce se afla în timpul serviciului, s-a deplasat la un magazin non-stop din Târgu Frumos, unde avusese loc un scandal.

„La faţa locului, în jurul orei 04.30 – 04.40 s-a întâlnit cu persoana vătămată O.A.R. în apropierea magazinului non-stop, situat lângă hotelul din Târgu Frumos. Inculpatul a coborât imediat din maşină şi s-a deplasat la grupul de tineri în care se afla O.A.R., aplicându-i o lovitură de tonfă în zona şoldului drept, pe spate, apoi a fugit după el, fără a reuşi să îl prindă“, se arată în acordul de recunoaştere a vinovăţiei, întocmit de Parchetul Militar Iaşi şi confirmat de instanţă.

Anchetatorii au concluzionat că acţiunea jandarmului nu a fost justificată de nicio situaţie operativă sau de vreo acţiune a victimei, nefiind consemnată nici în raportul de misiune.

„Urmare a agresiunii, O.A.R. a suferit o excoriaţie şi o echimoză ce au putut fi produse prin lovire cu obiect contondent la 17.04.2017, lombar drept paramedian, cu dimensiunile de 8/3,5 cm, conform certificatului me­dico-legal“, se mai arată în do­cumentul citat.

Comentarii