Kelemen Hunor cere demiterea ministrului de Interne și a prefectului județului Harghita

joi, 06 iunie 2019, 22:23
1 MIN
 Kelemen Hunor cere demiterea ministrului de Interne și a prefectului județului Harghita

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, solicită demiterea ministrului de Interne, Carmen Dan, și a prefectului județului Harghita, în urma incidentelor de la Valea Uzului.

„Cerem doamnei premier să îi demită din funcție pe ministrul de interne, Carmen Dan și pe prefectul județului Harghita, deoarece autoritățile române nu au fost capabile să asigure ordinea la Valea Uzului. Din această cauză au avut loc acte de violență și agresiune fizică. Facem apel autorităților să-i identifice imediat și să-i tragă la răspundere pe cei care s-au comportat într-un mod barbar și au pătruns cu forța în cimitirul eroilor, au distrus poarta, au rupt crucile, generând, astfel, teamă în rândul membrilor comunității maghiare”, a scris Kelemen Hunor pe pagina sa de Facebook.

Anterior, UDMR a făcut apel la autorităţi să-i identifice imediat şi să-i tragă la răspundere pe cei care au recurs la agresiune fizică, s-au comportat într-un mod barbar, au pătruns cu forţa în cimitirul eroilor din Valea Uzului, precizând că maghiarii au protestat pașnic față de ilegalitățile comise de primarul localității Dărmănești.

Comentarii