La CSM nu se vorbeşte de transferuri

miercuri, 23 mai 2018, 21:15
2 MIN
 La CSM nu se vorbeşte de transferuri

Deşi din vânzarea lui Qaka şi drepturile TV  se va echilibra balanţa financiară a CSM Politehnica, antrenorul Flavius Stoican nu demarează discuţii de transfer până nu se stabileşte bugetul pentru sezonul viitor. Liniştea bănească a echipei va dura cam până la toamnă

Înainte de vânzarea lui Kamer Qaka la FCSB, oficialii CSM Politehnica Iaşi au anunţat că gruparea ieşeană are nevoie de circa 900 000 de euro pentru a acoperi toate cheltuielile necesare desfăşurării activităţii clubului până pe 30 iunie. Trecerea internaţionalului albanez la clubul bucureştean va aduce, după scăderea tuturor cheltuielilor, circa 300 000 de euro în conturile CSM. O parte din bani a şi fost încasată, din aceasta plătindu-se două salarii restante ale jucătorilor, cealaltă parte urmând a fi încasată până la finalul acestei luni.

În plus, în luna iulie Iaşul va încasa aproximativ 1 150 000 de euro din drepturile de televizare, prima rată pentru sezonul 2018-2019, care este generată de clasarea pe locul VI în campionatul 2017-2018. Ţinând cont şi de vânzările de abonamente şi alte contracte de publicitate, care aduc venituri simbolice, clubul din Copou va avea la dispoziţie, dacă cifra de 900 000 de euro avansată este corectă, circa 600 000 de euro pentru pregătirea de vară şi startul sezonului 2018-2019. Banii amintiţi pot acoperi nevoile clubului pentru câteva luni, în condiţiile în care costurile perioadei precompetiţionale pot să se aşeze în jurul sumei de 100 000 de euro, iar salariile lunare gravitează în jurul valorii de 150 000 de euro.

Trăgând linie, până în luna septembrie Iaşul este liniştit din punct de vedere financiar, însă din octombrie pot apărea probleme. Asta dacă Primăria Iaşi nu va debloca finanţarea sau la echipă nu va fi atras un sponsor.

În ciuda faptului că există, deocamdată, un orizont de linişte financiară pe termen scurt, nici ieri nu s-a făcut vreun pas înainte în privinţa pregătirii campionatului următor. “Am discutat cu domnul preşedinte Ambrosie la telefon. Mi-a spus că săptămâna viitoare, când se întoarce acasă, va începe să discute cu jucătorii de bază din sezonul trecut, pentru a-i linişti financiar. Deocamdată, e gheaţă la mal” , a declarat antrenorul principal al CSM Politehnica, Flavius Stoican.

În aceste condiţii, tehnicianul spune că nu a demarat nicio discuţie serioasă privind aducerea unor altor jucători noi: “Până nu ştiu cum stăm, nu fac niciun pas înainte în privinţa transferurilor. Nu vreau să vorbesc cu unii fotbalişti, să-i conving să vină la Iaşi şi apoi să nu avem cum să-i dăm banii. Am auzit că s-a vehiculat că am discutat cu un portar spaniol despre care nu am auzit în viaţa mea sau de alţi jucători. Nimic nu e real la această oră”. Stoican a convocat reunirea lotului pe 15 iunie.

Comentarii