La plecarea lui Maricel Popa se fac ultimii 2 km din drumul spre Ţibăneşti

luni, 26 octombrie 2020, 01:57
1 MIN
 La plecarea lui Maricel Popa se fac ultimii 2 km din drumul spre Ţibăneşti

Pentru 3,51 milioane de lei, firma nemţeană Danlin XXL va asfalta cei 2,4 km din drumul judeţean 248A rămaşi de executat după oprirea bruscă a lucrărilor în toamna lui 2016 de către preşedintele CJ de atunci, Maricel Popa. Contractul dintre Direcţia Judeţeană de Administrare a Drumurilor şi Podurilor şi societatea menţionată a fost încheiat pe 20 octombrie şi are o durată de execuţie de 30 de zile.

Contractul de modernizare a DJ 248A fusese adjudecat în 2016 de Ted Company, dar, după o vizită pe şantier, Maricel Popa a declarat că stratul de bitum e mai subţire decât prevede contractul, şi a dispus sistarea lucrărilor. Acest lucru a determinat o serie de plângeri depuse de ambele părţi la parchet, care s-au soldat cu o descindere a anchetatorilor la Consiliul Judeţean, la DJADP, la sediul unor firme, şi chiar la domiciliile unor persoane.

În cele din urmă, anul trecut, dosarul a fost clasat şi toate sechestrele impuse, inclusiv pe averea fostului şef al CJ, au fost ridicate. A rămas însă neterminat acest segment de drum dintre localităţile Gârbeşti şi Glodenii Gândului, devenit impracticabil în urma abandonării lucrărilor. Odată atribuit contractul pentru îmbrăcăminţi bituminoase uşoare, situaţia are toate şansele să se remedieze până la sfârşitul anului.

Comentarii