La recepţia de la Palatul Buckingham, Iohannis a discutat cu preşedintele Trump

miercuri, 04 decembrie 2019, 08:00
1 MIN

Preşedintele Klaus Iohannis participă miercuri, în a doua zi a Reuniunii NATO la nivel înalt care se desfăşoară la Londra, la reuniunea Consiliului Nord-Atlantic, unde va evidenţia contribuţiile României în cadrul NATO. De asemenea, preşedintele Iohannis a fost invitat la un dejun de lucru găzduit de preşedintele SUA Donald Trump. Cei doi preşedinţi s-au întâlnit şi marţi seară, la recepţia de la Palatul Buckingham, găzduită de către Regina Elisabeta a II-a.

Preşedintele Klaus Iohannis, este prezent, începând de marţi, la Reuniunea NATO la Nivel Înalt care se desfăşoară la Londra, în contextul împlinirii a 70 de ani de la fondarea Alianţei Nord-Atlantice.

Programul preşedintelui include miercuri, de la ora 11:00, o sesiune de lucru, în cadrul căreia liderii aliaţi vor discuta priorităţile NATO în actualul context internaţional de securitate şi deciziile necesare în vederea continuării procesului de adaptare a Alianţei. După primirea oficială, fotografia de familie, este programată reuniunea Consiliului Nord-Atlantic.

Preşedintele României a fost invitat miercuri şi la un dejun de lucru găzduit de preşedintele american Donald Trump, la care ar urma să participe doar reprezentanţii statelor care au alocat 2% din buget pentru Apărare.

De altfel, Iohannis şi Trump au discutat şi marţi seară, cu prilejul recepţiei oferite de către Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a, la Palatul Buckingham în onoarea şefilor de stat şi de guvern participanţi la Reuniunea NATO, unde ambii preşedinţi au participat împreună cu soţiile.

Comentarii