Laborator de Cyber Security inaugurat la Universitate

luni, 11 iunie 2018, 01:46
2 MIN
 Laborator de Cyber Security inaugurat la Universitate

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi a beneficiat, conform prof.dr. Mihaela Onofrei, de o creştere cu 20% a finanţării instituţionale în urma unei mai bune raportări a activităţilor de cercetare de la începutul acestui an, actul adiţional al contractului de finanţare cu Ministerul Educaţiei Naţionale urmând a fi semnat în perioada următoare.

Contractul va creşte de la 138 milioane de lei cât a fost la începutul anului în ianuarie, la 151 milioane de lei.

„Sunt puse în valoare astfel rezultatele de cercetare ale universităţi. Suntem conştienţi că, aşa cum avem facultăţi care se evienţiază prin rezultatele de excepţie în domeniul didactic, avem şi facultăţi care se detaşează în ceea ce priveşte rezultatele din cercetare, care aduc recunoaştere universităţii noastre“, a precizat prof.dr. Mihaela Onofrei.

Totodată, UAIC a anunţat că au fost informaţi de către minister că vor fi organizate mai multe studii post-universitare la 13 universităţi din România, printre care şi UAIC, axate pe Cyber Security. La „Cuza“ acestea vor fi ţinute de specialişti de la Facultatea de Informatică şi se vor desfăşura într-un laborator de specialitate amenajat în urma primirii unei finanţări de 100.000 de lei de la minister.

Suma nu este însă suficientă, fiind necesară o finanţare multianuală de măcar 80.000 de euro pentru ca acest obiectiv de investiţii să fie realizat.

„Este un program care vine ca o necesitate firească a pieţei, ţinând cont şi de dificultăţile actuale, de ameninţările care vin din mediul virtual. Ne dorim alături de colegii noştri de la Facultatea de Informatică şi de la specializarea de Informatică aplicată de la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor să facem acest laborator cât mai repede, să obţinem aprobările necesare până la Senatul din 28 iulie. Discutând cu colegii şi experţii în domeniu, un asemenea laborator are o valoare importantă, costurile pentru dotarea lui sunt de peste 80.000 de euro, dar sperăm, treptat, să-l putem realiza“, a declarat prof.dr. Mihaela Onofrei.

Comentarii