Lacrimile de despărţire ale lui Shaun White

sâmbătă, 12 februarie 2022, 02:43
3 MIN
 Lacrimile de despărţire ale lui Shaun White

 

Snowboarder-ul american  a părăsit în lacrimi arena olimpică, fără să reuşească să cucerească a patra medalie de aur la half pipe. Mikaela Shiffrin a reuşit să termine cursa de Super G. Romanul Cacina, în finală la trambulina mare

 

SNOWBOARDING. Shaun White a ocupat locul IV la halfpipe, la ultima competiţie din carieră. Americanul se retrage având în palmares trei titluri olimpice la snowboard. La Beijing, titlul olimpic a revenit japonezului Ayumu Hirano, cu 96 de puncte. Medalia de argint a fost câştigată de australianul Scotty James (92,50 puncte), iar pe trei s-a clasat elveţianul Jan Scherrer (87,25 puncte).La 35 de ani, White a acumulat 85 de puncte. În 15 ani de carieră, Shaun White a reu şit un parcurs excepţional: este triplu medaliat cu aur la JO (2006, 2010 şi 2018), de 13 ori câştigător la X Winter Games şi de patru ori învingător la Cupa Mondială de snowboard. La finalul probei de halfpipe, White avea lacrimi în ochi.

SCHI ALPIN: Elveţianca Lara Gut-Behrami şi-a trecut în palmares primul titlu de campioană olimpică, după ce a reuşit să se impună în slalomul super-uriaş feminin, desfăşurat, ieri la Yanqing. În vârstă de 30 ani, sportiva din Ţara Cantoanelor a obţinut astfel a doua sa medalie la JO 2022, după bronzul de la slalom uriaş. Ea cucerise anterior o altă medalie de bronz la JO 2014, în proba de coborâre.
În concursul de vineri, Lara Gut-Behrami a fost cronometrată în 1:13,73 reuşind să o devanseze cu 22 de sutimi pe pe austriaca Mirjam Puchner şi cu 30 de sutimi pe elveţianca Michelle Gisin, medaliate cu argint, respectiv bronz. Deţinătoarea titlului, Ester Ledecka (Cehia), medaliată cu aur marţi la snowboard paralel, nu a mai reuşit să reediteze performanţa de la JO 2018, în ciuda unei evoluţii solide, clasându-se pe poziţia a cincea, la 43 de sutimi.
Americanca Mikaela Shiffrin, una dintre vedetele circuitului mondial de schi alpin, a ocupat poziţia a noua în concursul de vineri, după ce a abandonat anterior la slalom şi slalom uriaş, probele sale favorite.

SCHI NORDIC. Paul Pepene s-a clasat pe locul 30 în proba de 15 kilometri stil clasic, din cadrul concursului de schi fond al Jocurilor Olimpice Beijing 2022. Pepene, portdrapel al României alături de Raluca Strămăturaru, a participat şi duminică la proba de skiatlon 40 km, unde s-a clasat pe locul 28. Celălalt român la proba de vineri, Raul Popa, s-a clasat pe locul 64. Proba a fost câştigată de finlandezu Livo Niskanen, urmat de rusul Aleksandr Bolşunov şi norvegianul Johannes Klaebo.

BIATLON: Sprintul feminin a revenit norvegiencei Marte Olsbu, liderul cupei mondiale. Marte a fost urmată de suedeza Elvira Öberg şi de italianca Dorothea Wierer.

HOCHEI, masculin: Rusia – Danemarca 2-0; Cehia – Elveţia 2-1 (grupa B),Suedia – Slovacia 4-1; Finlanda-Letonia 3-1 (C); feminin, sferturi de finală: Canada – Suedia 11-0; SUA – Cehia 4-1.

CURLING. Round robin, masculin: Elveţia – Rusia 6-3, SUA – Marea Britanie 9-7; Suedia – Italia 9-3; China – Danemarca 5-4: Rusia – Danemarca 10-2; Marea Britanie – Norvegia 8-3; Elveţia – Canada 5-3; feminin: SUA – China 8-4; Japonia – Canada 8-5; Elveţia – Rusia 8-7; Coreea de Sud – Marea Britanie 9-7;

SĂRITURI CU SCHIURILE. Daniel Cacina a reuşit să treacă de calificările probei de trambulină normală individual din cadrul. Cacina a încheiat calificările pe locul 44. Fiind printre primii 50, el a a trecut în faza următoare, spre deosebire de Andrei Feldorean, clasat pe locul 52. Cele mai bune evoluţii în calificările de la Zhangjiakou le-au avut norvegienii Marius Lindvik, cu 136,4 puncte (salt de 135 m), Halvor Granerud, cu 131,6 p (133,5 m), şi slovenul Peter Prevc, cu 128,3 p (131 m). La trambulina mică, aurul a fost câştigat de japonezul Ryoyu Kobayashi (locul IX în calificări la trambulina mare), argintul i-a revenit austriacului Manuel Fettner, iar bronzul a fost adjudecat de polonezul Dawid Kubacki.

Alţi campioni olimpici de ieri: skeleton – Christopher Grotheer (Germania). Germania a reuşit dubla în această probă, Axel Junck obţinând medalia de argint, acestea fiind primele medalii olimpice germane la skeleton; patinaj pe pistă scurtă – 1000 m feminin: Suzanne Schulting (Olanda); patinaj viteză, 10.000 m, masculin: Nils van der Poel (Suedia), câştigător şi la 5000 m.

Clasamentul pe medalii: 1. Germania – (7-4-0); 2. Norvegia – (6-3-5); 3. Olanda – (5-4-1); 4. Suedia – (5-2-2); 6. SUA – (4-5-1).

 

Comentarii