Letopiseţul giudeţului nostru: despre cum a botezat Mihai Chirica un cronicar şi cum a decontat musiu Paralexe deplasarea la Cremenal din visteria publică

vineri, 02 decembrie 2022, 02:50
2 MIN
 Letopiseţul giudeţului nostru: despre cum a botezat Mihai Chirica un cronicar şi cum a decontat musiu Paralexe deplasarea la Cremenal din visteria publică

Pentru astăzi ne-am propus să-l tragem de urechi pe primarul târgului nostru, onorabilul edil Mihai Chirica, care a greşit impardonabil o referire la denumirea celui mai proaspăt liceu din oraş, care poartă numele cronicarului Miron Costin. 

Într-o postare pe care o dăm negreşit alăturat, primarul nostru face referire, cu morgă de edil atent la nevoile învăţământului local, cum că ar fi participat la manifestarea „Descoperire, devenire şi autodefinire”, de la instituţia de învăţământ amintită. Numai că în loc să-i spună „Miron”, a scăpat un „Mihai”, ieşind astfel cum că ar fi fost la Liceul „Mihai Costin”. Cum se vede, l-a botezat pe cronicar cu prenumele său, de Mihăiţă.

Nu este prima greşală de pe pagina de feisbuc a primarului, dar aceasta din urmă pare a fi expresia unui ego dilatat, despre care cronicarul Ion Neculce spune în felul următor, referindu-se la răspunsul dat de Miron Costin unei paşe turceşti care voia să vină cu trupele spre Moldova:  „Suntem noi moldovenii bucuroşi să să lăţască în toate părţile cât de mult, iar peste ţara noastră nu ne pare bine să să lăţască. Aşadar, coane, nu te mai lăţî şi nici să n-o mai faci lată!

Decontări de angarale de la visteria publică

Lată a făcut-o şi mult stimatul nostru lider de judeţ, mister Paralexe, stimaţi telespectatori, protagonist al unui show de televiziune de la România TV despre frumuseţile judeţului nostru, care are dealuri cu argilă, podgorii, câmpii, râuri, universităţi şi moaşte. Ei, bine, are şi lucruri mai puţin lăudabile, cum ar fi lideri cercetaţi penal, de-un par egzamplu, chiar musiu Paralexe.

Iar când a fost chemat musiu dimpreună cu toată familia la Cremenal, ca să fie tras de limbă despre un contract de tablă, el a găsit o portiţă să aibe un câştig chiar din aceasta. Profitând de faptul că în aceeaşi zi se desfăşura la Bucureşti o întâlnire pe teme de educaţiune, iar câteva protejate ale sale din sistemul ieşean au luat drumul capitalei, repede şi-a trecut deplasarea la Cremenal cum că ar fi de fapt mergere în interesul de serviciu, la rezolvat chestiuni de educaţie. Astfel, s-a putut deconta din bugetul public deplasarea în cauză şi s-a putut acoperi scopul real al ajungerii pe malurile Dâmboviţei. Vrednic este, vrednic este!

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii