Licitaţii repetate pentru peroanele deteriorate de la Gara Nicolina, cea mai jalnică staţie CFR

După mai multe proceduri eşuate în lipsa ofertelor, s-a „îndurat” cineva să liciteze pentru serviciul de expertizare tehnică.

luni, 04 ianuarie 2021, 02:50
1 MIN
 Licitaţii repetate pentru peroanele deteriorate de la Gara Nicolina, cea mai jalnică staţie CFR

Starea jalnică a peroanelor, copertinelor şi pasajului pietonal din zona Gării Nicolina este binecunoscută celor care trec pe aici. Sucursala Regională Căi Ferate Iaşi a reluat de mai multe ori procedura de atribuire a contractului pentru expertizarea tehnică şi întocmirea documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie (DALI) pentru zona de aşteptare/îmbarcare. 

Caietul de sarcini menţionează şi clădirea Gării Internaţionale, care include copertina pentru linia I. Noul termen de depunere a ofertelor este 20 august, iar durata contractului, 45 de zile. Suma alocată pentru achiziţionarea acestor servicii a fost de fiecare dată 57.474 de lei. După aproape un an şi jumătate, timp în care procedura s-a tot repetat, a apărut şi o ofertă. Contractul a fost atribuit parteneriatului unei firme ieşene, Pro Ami’s Consulting SRL, cu una din Bucureşti, Baicons Impex SRL, contra sumei de 50 de mii de lei.

Clădirea Gării Internaţionale şi peronul I au fost date în folosinţă la începutul anilor ’50. Celelalte trei peroane au fost construite în deceniul următor, iar pasajul a fost deschis în 1982. Cu excepţia acestuia, toate celelalte obiective şi-au depăşit durata normală de exploatare, însă toate construcţiile sunt deteriorate din cauza lipsei oricărei intervenţii. 

Comentarii