LIVE – Şedinţă extraordinară la CJ: Alexe, luat la întrebări de consilieri privind ancheta DNA

luni, 11 ianuarie 2021, 14:00
2 MIN
 LIVE – Şedinţă extraordinară la CJ: Alexe, luat la întrebări de consilieri privind ancheta DNA

O şedinţă extraordinară a Consiliului Judeţean, programată pentru astăzi la ora 14, are cinci proiecte pe ordinea de zi.

Aleşii, care vor participa online la reuniune, urmează să-şi dea votul pentru două proiecte importante. Primul, împărţit în trei propuneri de hotărâre, se referă la Institutul Regional de Medicină Cardiovasculară: aprobarea notei conceptuale, a temei de proiectare, a valorii estimate pentru documentaţiile tehnico-economice şi pentru aprobarea alocării din bugetul CJ a fondurilor pentru realizarea acestor documentaţii. Amintim că, la sfârşitul anului trecut, CJ a încheiat un protocol de asociere cu Ministerul Sănătăţii, cu Consiliul Local Miroslava şi cu Institutul de Boli Cardiovasculare pentru realizarea acestui proiect.

În şedinţa de azi, va fi supusă aprobării consilierilor alocarea a aproape 8 milioane de lei pentru realizarea documentaţiei proiectului centurii de trafic uşor a municipiului Iaşi.

În fine, în cadrul întrunirii urmează să fie declarat vacant mandatul câştigat în septembrie de Sorin Năcuţă. Păşcăneanul a prins la alegerile parlamentare un mandat de deputat, astfel că a demisionat din plenul CJ.

UPDATE: Proiectele de hotărâre au fost adoptate în unanimitate în decurs de aproximativ o oră. Singurul care a stârnit discuții a fost ultimul, cel referitor la solicitarea unei prime tranșe de finanțare pentru documentațiile necesare construirii centurii de trafic ușor a municipiului Iași.

Alte intervenții dinspre consilierii opoziției au solicitat președintelui Alexe să explice poziția sa după ce DNA l-a informat asupra începerii urmăririi penale, dar șeful CJ s-a mulțumit să spună că urmează să-și dovedească nevinovăția.

Comentarii