LIVE VIDEO: Ideea transportului metropolitan, dezbătută azi în ședința CL

joi, 30 iulie 2020, 09:20
2 MIN
 LIVE VIDEO: Ideea transportului metropolitan, dezbătută azi în ședința CL

Consilierii locali se reunesc în această dimineață ca să adopte aproape 60 de proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi a ședinței de plen.

Unul dintre cele mai importante proiecte de pe ordinea de zi vizează înfiinţarea unei Asociaţii Metropolitane de Transport Public Iaşi. Amănunte despre celelalte proiecte aflate azi pe masa consilierilor ieșeni puteți citi AICI.

Lista proiectelor a fost lărgită cu încă cinci propuneri, printre care una referitoare la sala polivalentă „de nivel internațional” care ar urma să fie construită în zona Moara de Vânt.

Sunt prezenți online 23 din cei 27 de aleși locali. Unii participanți poartă mască.

Ședința a început cu interpelările consilierilor. La una dintre acestea, care a vizat condițiile pe care le-ar putea asigura administrația locală în perspectiva reînceperii școlii peste o lună și jumătate, primarul a spus că, dacă numărul cazurilor de îmbolnăvire va crește în același ritm ca în ultimele zece zile, nu ar ezita să impună o carantină generală de două săptămâni.Mihai Chirica nu a folosit cuvântul „carantină”, dar a descris niște reguli de izolare foarte strict. „Ca să dăm o șansă unei începeri normale a anului școlar și a cursurilor universitare”, a explicat el.

Amintim că, printr-o hotărâre adoptată ieri, Guvernul a lăsat mână liberă Comitetelor Județene pentru Situații de Urgență să impună măsuri de restricții pe plan local pentru limitarea răspândirii pandemiei.

După o oră în care au fost formulate interpelări, consilierii locali au intrat în ordinea de zi, pe care au votat-o cu o singură abținere.

Pe parcursul a ceva mai mult de două ore, aleșii au votat toate proiectele înscrise pe ordinea de zi, așa cum era de așteptat, cele mai multe în unanimitate, câte o propunere scăpând pe ici pe colo cu o abținere sau chiar un vot împotrivă.

VEDEȚI ȘI:

Se urneşte şi la Iaşi ideea transportului metropolitan public integrat. În alte orașe un astfel de serviciu este deja obișnuințăAICI

Comentarii