LIVE VIDEO: Se discută preluarea activității de termoficare de către Termo Service

miercuri, 23 iunie 2021, 13:00
1 MIN
 LIVE VIDEO: Se discută preluarea activității de termoficare de către Termo Service

Consilierii locali se întrunesc astăzi într-o ședință extraordinară.

Ședința este transmisă live pe Facebook. Sunt trei proiecte pe ordinea de zi. Se discută despre trecerea serviciului de termoficare/producere electricitate și apă caldă la Termo Service.

UPDATE

Toți cei 27 de consilieri locali sunt prezenți, în Sala Mare a Primăriei sau online.

INFO

Amintim că acţionarii Veolia Energie au decis să se retragă după ce „contractul de concesiune a devenit neperformant”. În ultimii zece ani, de la semnarea contractului, numărul de abonaţi a scăzut spre jumătate, iar numărul de angajaţi în termoficare, la mai puţin de o treime. Totodată, în mai multe acţiuni deschise în instanţă, lichidatorul CET SA revendică datorii tot mai mari pe care administraţia locală le-ar avea către fosta societate.

Proiectul de hotărâre asupra căruia aleşii locali se vor pronunţa azi vine la doar câteva zile după stabilirea noului buget de salarii (crescut) al societăţii Termo Service şi după adoptarea în Parlament a unei modificări a Legii pensiilor, care dă dreptul angajaţilor cu minim 25 de ani vechime în industria energetică (electrică şi termică) să se pensioneze indiferent de vârstă.

Aflați amănunte de AICI.

Comentarii