Lovitură la aeroport. Șeful fără facultate, protejatul lui Maricel Popa, schimbat într-o ședință fulger

sâmbătă, 24 octombrie 2020, 02:00
2 MIN
 Lovitură la aeroport. Șeful fără facultate, protejatul lui Maricel Popa, schimbat într-o ședință fulger

În locul lui Mitică Rebegea, preşedinte al Consiliului de Administraţie a fost ales Alexandru Anghel.

Ultima şedinţă a Consiliului de Admi­nistraţie al Aeroportului, convocată vineri, s-a încheiat cu un rezultat neaşteptat: Mitică Rebegea nu mai este preşedinte, în locul său fiind ales Alexandru Anghel. Schimbarea coincide cu plecarea lui Maricel Popa de la şefia Consiliului Judeţean şi învestirea lui Costel Alexe, după ce a câştigat alegerile din 27 septembrie.

Relaţia între Anghel, fostul director general interimar al aerogării şi membru al Consiliului de Administraţie, şi Rebegea (susţinut de Popa) a fost una tensionată de la impunerea noului CA, în toamna lui 2017. De altfel, mai multe hotărâri ale consiliului nu poartă sem­nătura lui Alexandru Anghel – care, în mai multe rânduri, a explicat de ce a votat împotrivă.

Pe de altă parte, opoziţia liberală din mandatul trecut al CJ (instituţie care are în subordine Regia Autonomă Aeroportul Iaşi) a contestat în dese rânduri lipsa studiilor superioare de lungă durată a doi membri ai CA, Mitică Rebegea şi Gheorghe Carp. Deşi ambii au studii în domeniul aviaţiei (au absolvit Şcoala Militară de Ofiţeri de Aviaţie „Aurel Vlaicu“ de la Bobocu-Buzău în anii ’80), acestea sunt de scurtă durată, 3 ani. Fosta conducere a CJ a ignorat însă apelurile liberalilor şi i-au menţinut pe cei doi în mandatele de administratori, contrar prevederilor legale. E de aşteptat ca noul preşedinte al CJ să îndrepte lucrurile.

Cât priveşte Masterplanul de dezvoltare al Aeroportului, principalul subiect pentru care fusese convocată întrunirea de ieri a membrilor CA, acesta nu a întrunit un vot final. Amintim că proiectul, care prezintă comparativ perspectivele de extindere a infrastructurii aeroportuare pe actualul amplasament şi dincolo de pistă, urmează să intre în dezbaterea CJ, consilierii urmând să decidă asupra direcţiei de dezvoltare, de o parte sau de cealaltă a pistei.

Comentarii