Mai jucaţi fotbal şi în Copou!

marți, 02 aprilie 2019, 01:43
3 MIN
 Mai jucaţi fotbal şi în Copou!

 Politehnica Iaşi are un bilanţ catastrofal acasă în acest an: 1-0-3 2:5

 

 

 

Politehnica Iaşi continuă să dezamăgească crunt. Duminică, formaţia pregătită de Flavius Stoican a cedat acasă în faţa Gaz Metan Mediaş, cu 1-2, şi a irosit posibilitatea de a urca pe primul loc al play-out-ului, obiectivul pentru partea a doua a sezonului. Mai mult, Iaşul are emoţii legate de retrogradare, consecinţă firească a modului în care echipa se exprimă şi a rezultatelor înregistrate în 2019. În acest an, Poli a câştigat un singur meci din cele patru disputate acasă, primul, le-a pierdut apoi pe celelalte trei şi are golaveraj negativ: două goluri marcate (ambele în condiţii neregulamentare) şi cinci primite!

Calitatea slabă a jocului ieşenilor a fost reliefată şi duminică. Deşi Stoican anunţase înainte de duelul cu Gaz că jucătorii săi vor avea o altă faţă, pentru că succesul de la Călăraşi şi team-buildingul de la Borca au deblocat mental o echipă frustrată de ratarea play-off-ului, Politehnica a jucat din nou modest.

Problemele ofensive din acest an, în care gruparea ieşeană i-a cedat cu o uşurinţă condamnabilă pe golgeterii Flores şi Cristea, au fost din nou vizibile. Doar Sanoh a încercat să dea culoare unui compartiment în care Burlacu nu s-a regăsit nici ca vârf, creatorul Nascimento, fără vigoare, a fost schimbat imediat după ce a fost la originea golului, iar Sin a arătat că a jucat mai mult fundaş. Plusând cu faptul că fundaşii laterali nu au avut niciun aport ofensiv şi că închizătorii Mihalache şi Cioinac au urcat rar, nu e de mirare că Pleşca nu a avut emoţii serioase. Neinspiraţi la construcţie, gazdele au mizat, în special în actul doi, pe mingi aruncate la bătaie în careul advers, unde a stat minute bune stoperul Gardoş, însă nici această tactică nu a avut efect.

În paranteză fie spus, absenţa lui Platini s-a simţit, dar modul în care unii jucători tratează echipa spune multe despre peisajul existent în Copou. La fel ca şi Qaka, fotbalistul plătit regeşte la Iaşi, care a fost învoit zile bune.

Dacă la nivelul atacului problemele nu au mai surprins, deranjantă a fost fragilitatea apărării. Deşi gazdele au mizat pe şase jucători cu profil defensiv, plus un mijlocaş – fundaş, Sin, Gaz a avut în prima repriză doi fotbalişti liberi în careul mic (!), a mai irosit alte câteva ocazii clare, a marcat de două ori ca la antrenament (după o degajare a portarului şi după un contraatac  derulat doi contra unu, în faza finală) şi a punctat mai mult la şuturi cadrate şi cornere decât Poli! Ţinând cont şi de faptul că oaspeţii au fost vizibil incomodaţi de terenul execrabil, e limpede că problemele apărării gândite de un fost fundaş, cum e Stoican, sunt serioase şi trebuie remediate urgent.

Altfel, Politehnica riscă să coboare şi mai mult pe toboganul care duce spre eşalonul secund!

 

Poli-catalog

Miño (5) – nu i se pot imputa golurile, a salvat alte două goluri ca şi făcute, a avut şi o ezitare importantă.

Rus (4) – probleme pe ambele faze ale jocului.

Gardoş (4) – lent, are o parte importantă de vină la primul gol.

Frăsinescu (4) – nu a mai reuşit să strângă apărarea.

Bădic (4) – s-a simţit că a absentat mult.

Mihalache (5) – a salvat un gol, mai puţin prezent faţă de alte meciuri.

Cioinac (4) – greoi.

Sanoh (6) – a marcat, a fost singurul jucător ofensiv care a mai încercat câte ceva.

Nascimento (5) – dacă schimbările s-ar face ca la handbal, ar fi bun de introdus la fazele fixe.

Sin (4) – nimic notabil.

Burlacu (4) – nici ca vârf, nici ca aripă nu a reuşit nimic.

Semedo (4) – nu a justificat de ce a fost adus.

Enoh (4) – continuă să dezamăgească.

Panţîru (4) – a primit puţine minute.

FOTO: ADRIAN CUBA / AGEPRES

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii