Mai mulți lăutari, printre care și fratele lui Ion Dolănescu, reținuți după ce ar fi încasat ilegal ajutoare

joi, 20 mai 2021, 14:49
1 MIN
 Mai mulți lăutari, printre care și fratele lui Ion Dolănescu, reținuți după ce ar fi încasat ilegal ajutoare

23 de lăutari din județul Dâmbovița au fost reținuți, fiind acuzați de către anchetatori că ar fi încasat ajutoare de la stat în baza unor documente falsificate, pe motiv că le-a fost afectată activitatea din cauza pandemiei.

Conform stirilor ProTV, printre cei reținuți se află și Constantin Dolănescu, fratele cântărețului Ion Dolănescu.

Potrivit unui comunicat de presă al Poliției Dâmbovița, în acest dosar se fac cercetări pentru înșelăciune, fals, uz de fals și fals în declarații, iar miercuri au ridicate și duse la audieri 24 de persoane.

Anchetatorii spun că, în perioada octombrie 2020 – aprilie 2021, cu ajutorul administratorilor a două firme, ar fi fost întocmite în fals contracte de prestări servicii, din care să rezulte că activitatea artistică le-ar fi fost afectată de pandemia de COVID – 19.

În baza declarațiilor întocmite în fals, persoanele respective ar fi obținut indemnizații din partea Agenției de Plăti și Inspecție Socială, fiind cauzat un prejudiciu de 1.550.000 de lei.

Poliția a mai transmis că 23 de persoane au fost reținute pentru 24 de ore și vor fi duse la Parchetul Judecătoriei Târgoviște, pentru a fi dispuse măsuri preventive.

Comentarii