Mărturie: Femeia aceea a fost intubată lângă mine, în UPU. La ATI nu mai sunt locuri

joi, 29 octombrie 2020, 08:51
2 MIN
 Mărturie: Femeia aceea a fost intubată lângă mine, în UPU. La ATI nu mai sunt locuri

"Femeia aceea a fost intubată lângă mine, în Unitatea de Primiri Urgențe, din cauză că la Terapie Intensivă nu mai sunt locuri", este mărturia făcută pentru HotNews.ro, sub protecția anonimatului, de o pacientă infectată cu coronavirus, care a ajuns săptămâna aceasta într-un spital din București, despre o altă pacientă, și ea infectată, pe care a întâlnit-o la spital. Mărturia confirmă o informație care circulă deja de câteva săptămâni, confirmată de unii dintre medici, dar pe care autoritățile se feresc să o rostească cu voce tare: în secțiile de Terapie Intensivă din spitalele COVID din unele orașe, inclusiv București, nu mai sunt locuri libere.

Ioana este pacientă oncologică și, în urmă cu două zile, a ajuns la un spital din București, unde temerile ei s-au confirmat: a aflat că este infectată cu SARS-CoV2.

Nu vrea să îi fie făcut public numele și nici cel al spitalului, nici să vorbească despre propria situație, ea în sine complicată, din cauza afecțiunii oncologice de care suferă.

Ioana vrea doar să atragă atenția că în spitale nu mai sunt locuri libere tocmai pentru cei care fac o formă gravă de COVID-19 și care ar avea cea mai mare nevoie de ele, iar medicii fac tot ce le stă în putință pentru a găsi soluții la limită și a nu fi nevoiți să aleagă cine trăiește și cine moare.

Pe parcursul discuției telefonice cu reporterul HotNews.ro, Ioana a repetat de mai multe ori, cu vocea sugrumată de lacrimi: "Nu mai sunt locuri!".

"Aici e drama și oamenii nu înțeleg. Nu mai sunt locuri! Femeia aceea a fost intubată acolo, legal, nu a mai putut fi urcată pe secția de Terapie Intensivă, nu mai aveau unde".

Conform spuselor Ioanei, femeia a fost intubată conform protocolului medical, de către o echipă ATI, însă în afara secției, din cauză că la Terapie Intensivă nu mai sunt paturi libere. În mod normal, pacienții ar trebui intubați doar în secția ATI.

Ioana a ajuns acum două zile la spital, unde medicii i-au confirmat că este infectată cu coronavirus.

În Unitatea de Primiri Urgențe a întâlnit o femeie care "era în pat față în față cu mine, pe partea cealaltă". Mai puțin norocoasă decât Ioana, pentru că starea ei era și mai gravă.

Aflați amănunte de pe hotnews.ro.

Comentarii