Meci crucial pentru Stejari

sâmbătă, 12 martie 2022, 02:43
2 MIN
 Meci crucial pentru Stejari

 

România întâlneşte astăzi Georgia, pe „Arcul de Triumf” de la ora 17:30, partidă transmisă pe TVR 2. În ciuda eşecului sever din Spania, tricolorii mai speră în calificarea la Cupa Mondială

Naţionala României întâlneşte echipa Georgiei, sâmbătă pe Stadionul Naţional de Rugby Arcul de Triumf, de la ora 17:30, în cel de-al patrulea meci al Rugby Europe Championship 2022. Accesul spectatorilor nu mai este restricţionat. Partida contează şi pentru calificarea la Cupa Mondială din 2023 din Franţa. Primele două clasate în clasamentul cumulat al ediţiilor 2021 şi 2022 ale Rugby Europe Championship se califică direct, în timp ce locul III merge în recalificări. Meciul are ca miză şi „Cupa Antim Ivireanu”, trofeu care se pune în joc la meciurile româno-georgiene. Georgia a obţinut calificarea la CM 2023, după ce World Rugby a decis ca echipa Rusiei să piardă la „masa verde” meciurile pe care le mai avea de disputat în REC 2022.

Staff-ul tehnic al echipei naţionale de rugby a României a efectuat şapte schimbări în primul XV pentru partida cu Georgia, de sâmbătă, faţă de meciul pierdut în urmă cu două săptămâni în Spania, în Rugby Europe Championship. De remarcat revenirea după trei ani a pilierului Andrei Ursache, precizează site-ul FRR. Cele şapte noutăţi sunt, la prima linie, Ursache şi Cojocaru, Iftimiciuc în linia a doua, Chirica în linia a treia, Rupanu şi Boldor la mijlocul echipei şi Onuţu la centru.Astfel, echipa de start a României este Ursache, Cojocaru, Bălan – Iftimiciuc, Moţoc – Chirica, Şer, Macovei – Rupanu, Boldor – Simionescu, Tomane, Vaovasa, Dumitru – Melinte. Rezerve sunt Bărdaşu, Pristăviţa, Burţilă, Roşu, Gorcioaia, Surugiu, Plai şi Popa.

În clasamentul preliminariilor CM 2023, Georgia ocupă primul loc, cu 35 de puncte (8 jocuri), urmată de Spania, 25 p (8 j), Portugalia, 25 p (9 j). România, 22 p (8 j), Rusia, 10 p (10 j), Olanda, 4 p (9 j).

 

Comentarii