De Sănătate

Punem punctul pe știi

Medicii de familie au decis la Iaşi să se implice mai mult în promovarea vaccinurilor obligatorii

luni, 12 noiembrie 2018, 02:50
1 MIN
 Medicii de familie au decis la Iaşi să se implice mai mult în promovarea vaccinurilor obligatorii

Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) a lansat în acest sfârşit de săptămână, la Iaşi, un proiect pentru creşterea competenţei medicilor de familie în activitatea de vaccinare. Proiectul se adresează medicilor de familie şi este structurat ca un program educaţional desfăşurat sub forma unor ateliere de lucru, obiectivul fiind actualizarea cunoştinţelor despre vaccinare, dar şi dobândirea de abilităţi suplimentare în comunicarea cu pacienţii. 

„SNMF este preocupată de scăderea acoperirii vaccinale care are drept consecinţă apariţia de îmbolnăviri şi pierderea de vieţi. În acest sens, SNMF prin grupurile de lucru, analizează situaţia, participă la identificarea barierelor şi propune intervenţii care să determine scăderea îmbolnăvirilor şi a deceselor care pot fi evitate”, au precizat reprezentanţii SNMF Iaşi, într-un comunicat de presă.

Astfel, printre provocările cărora medicii trebuie să le facă faţă se numără includerea în Programul Naţional de Vaccinare a vaccinurilor noi, cum ar fi cel pneumococic conjugat cu 13 valenţe, discontinuitatea în aprovizionare sau scăderea încrederii în vaccinare a populaţiei. „Ne dorim ca acest proiect să crească nivelul de cunoştinţe şi abilităţile medicilor de familie, cu impact direct asupra stării de sănătate a populaţiei generale pe termen scurt, mediu şi lung“, au completat aceştia. Prin proiect, medicii care fac parte din grupurile de lucru vor propune şi intervenţii care să ducă la scăderea îmbolnăvirilor şi a deceselor. 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii