Medvedev se duce in Franta. Prima vizita a unui oficial rus la nivel inalt in ultimii 2 ani

marți, 18 iunie 2019, 18:41
1 MIN
 Medvedev se duce in Franta. Prima vizita a unui oficial rus la nivel inalt in ultimii 2 ani

Premierul rus Dmitri Medvedev se va deplasa luni in Franta pentru o intalnire cu omologul sau francez Edouard Philippe, in prima vizita la inalt nivel a unui oficial rus pe teritoriul francez dupa cea a presedintelui Vladimir Putin din 2017, au anuntat Parisul si Moscova.

Intalnirea va avea loc la Le Havre, in nord-vestul Frantei, unde premierul francez a fost primar, "pentru o discutie urmata de o conferinta de presa si de un dineu de lucru", a anuntat guvernul francez.

Conform Parisului, "intalnirea va fi ocazia de a continua dialogul la nivel de sefi de guvern", la doi ani dupa summitul Putin-Macron de la Versailles, de la sfarsitul lunii mai 2017. Cei doi lideri "vor discuta despre crizele regionale, in special despre Siria si Ucraina, si despre chestiunile economice, in contextul unei prezente mari a companiilor franceze in Rusia", conform cabinetului lui Edouard Philippe.

Discutiile vor aborda "subiectele pertinente ale cooperarii franco-ruse in materie de comert, economie, investitii, energie, industrie si cultura, chestiuni umanitare si alte domenii", a scris la randul sau Medvedev pe Twitter.

ziare.com

Comentarii