Mergea cu maşina pe contrasens, pe Bucium, şi claxona ceilalţi şoferi să se dea la o parte. Ce a păţit, în final?

vineri, 22 septembrie 2023, 01:50
2 MIN
 Mergea cu maşina pe contrasens, pe Bucium, şi claxona ceilalţi şoferi să se dea la o parte. Ce a păţit, în final?

Magistraţii Judecătoriei au mângâiat pe creştet un şofer care putea produce o tragedie. Băut zdravăn, acesta a circulat pe contrasens, claxonând pentru ca ceilalţi să se dea la o parte. Poliţia l-a urmărit fără a-l putea prinde până aproape de domiciliu. Judecătorii au apreciat însă că nu trebuie pedepsit.

În dimineaţa zilei de 27 aprilie 2021, un echipaj al Poliţiei Rutiere, aflat în patrulare pe şoseaua Bucium, a observat un Opel venind dinspre bulevardul Poitiers, pe sensul opus de mers. Şoferul claxona prelung pentru a-i determina pe şoferii care circulau regulamentar să se ferească. În cele din urmă, şoferul a reuşit să vireze dreapta, reintrând pe banda sa de circulaţie, fără a încetini. Poliţiştii s-au luat după Opel, reuşind să-l oprească abia pe strada Plopii fără soţ. Testat cu alcooltestul, a rezultat o concentraţie a alcoolului în aerul expirat de 0,72‰. Analizele ulterioare au stabilit alcoolemia la 1,63‰. Interpelat de poliţişti, Vasile P. a declarat că băuse 150 ml de cognac.

Şoferul a fost trimis în judecată pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului. În faţa magistraţilor Judecătoriei, el a explicat că plecase de acasă spre piaţa Nicolina pentru a cumpăra un miel. La întoarcere, se oprise la un bar, unde băuse 2-300 ml de cognac pe parcursul a aproximativ 30 de minute. Judecătorii au reţinut că „în cele din urmă, inculpatul a manifestat regret cu privire la comiterea faptei”.

Deşi comportamentul la volan al şoferului putea duce la producerea unui accident grav, judecătorii l-au tratat cu mănuşi. Ei au optat pentru o pedeapsă de 1 an şi 2 luni de închisoare, dar au luat în calcul lipsa antecedentelor penale şi vârsta de 70 de ani a şoferului, preferând să amâne aplicarea. Cazierul lui Vasile P. va rămâne curat, riscând o pedeapsă cu executarea în regim de detenţie doar dacă în următorii doi ani, va încălca din nou legea. Soluţia magistraţilor nu a fost pe placul procurorilor, care au contestat-o. Procesul se va relua în noiembrie în faţa Curţii de Apel. 

Comentarii