Mihaela rămâne, Irina pleacă

miercuri, 15 mai 2019, 01:43
4 MIN
 Mihaela rămâne, Irina pleacă

Una caldă, alta rece,  ieri, în turneul WTA de la Roma. Simona Halep va juca în turul II, astăzi, aproximativ la ora 14:00, cu Marketa Vondrousova, cea care a învins-o pe româncă la Indian Wells

 

 

Mihaela Buzărnescu s-a calificat în turul secund al turneului de categorie Premier 5 de la Roma, după ce a dispus de fosta câştigătoare de Roland Garros, letona Jelena Ostapenko (27 WTA). În primul set, românca a plecat furtunos, a condus cu 4-0, iar primul game realizat de Ostapenko a fost împotriva serviciului. Jucătoarea baltică a avut nevoie de intervenţia medicului, care i-a luat tensiunea. Setul al doilea a fost mai disputat, Ostapenko a realizat break-ul la 4-3, recuperat imediat de Mihaela, care a servit impecabil în game-ul de serviciu următor. La 5-4 şi 15-0 pentru Michi, pe serviciul letonei, aceasta a cerut din nou intervenţia medicului, suferind, probabil, de ameţeli cauzate de o cădere de tensiune. Mihaela Buzărnescu va juca în turul doi cu jucătoarea germană Julia Görges (18 WTA) , care a trecut cu scorul de 6-3, 6-4 de taiwaneza Hsieh Su Wei. Julia conduce cu scorul de 2-0 la întâlnirile directe cu Mihaela. Ajunsă pe tabloul principal graţie unor victorii aplaudate în turneul preliminar, Irina Begu a fost eliminată în primul tur de jucătoarea rusă Daria Kasatkina (31 WTA), scor 2-6, 5-7. Irina s-a înclinat după un meci care durat o oră şi 35 minute şi după ce a ratat trei mingi de set, una la scorul de 5-2, iar celelalte la scorul de 5-3, în setul al doilea.

Pe tabloul principal mai există, bineînţeles, şi Simona Halep, în calitate de favorită numărul 3. Simona este calificată direct în turul secund şi va avea ocazia să se revanşeze în faţa tinerei cehoaice Marketa Vondrousova (44 WTA), după victoria obţinută de Marketa în singura întâlnire de până acum, în martie, în optimi la Indian Wells, scor 6-2, 3-6, 6-2. La Roma, Vondrousova a câştigat un meci aprig cu compatrioata ei Barbora Strycova (40 WTA), scor 1-6, 6-4, 7-6, după două ore şi 33 de minute de joc. Meciul de astăzi va avea loc în jurul orei 14:00.

Cu o zi în urmă, s-a conturat un “război” în familie, la Roma: Serena Williams, care a dispus uşor de suedeza Rebeca Peterson, în primul tur, se va confrunta cu sora mai mare, Venus (50 WTA), care a avut o confruntare mai dificilă cu o adversară puternică, belgianca Elise Mertens (20), pe care a câştigat-o cu scorul de 7-5, 3-6, 7-6. Partida a durat trei ore şi două minute, iar Venus, care a condus cu 5-1 în decisiv, a avut nevoie de nouă mingi de meci, pentru a se impune. Totuşi, a 31-a întâlnire între surorile Willams (scor 18-12 pentru “mezină”) nu se va mai disputa, fiindcă Serena a abandonat.  “Trebuie să mă retrag din cauza durerilor la genunchiul stâng. Îmi vor lipsi fanii şi competiţia de la unul dintre turneele mele favorite.Mă voi concentra pe recuperare şi abia aştept să ne vedem la Paris şi anul viitor la Roma”, a declarat Serena/

Ieri, una dintre favoritele principale, Arîna Sabalenka din Belarus, cap de serie numărul 9, a fost învinsă, de către jucătoarea franceză Alizé Cornet (53), venită din calificări. De asemenea, Caroline Wozniacki (12) a fost nevoită să abandoneze, la scorul de 6-7 în partida cu americanca Danielle Collins (30). Jucătoarea slovacă Viktoria Kuzmova (43 WTA), zdrobită la Madrid în două seturi albe de Simona Halep, a opus o rezistenţă puternică australiencei Ashleigh Barty (9 WTA) care a câştigat după mari emoţii, scor 4-6, 6-3, 6-4 în două ore şi opt minute. Duelul dintre franţuzoaicele Kristina Mladenovic şi Caroline Garcia a revenit, surprinzător, primei, scor 6-1, 6-2.

Alte rezultate din turneul WTA: Anett Kontaveit (Estonia) – Mona Barthel (Germania) 4-6, 6-4, 6-4; Madison Keys (SUA) – Polona Hercog (Slovenia) 6-4, 7-6; Amanda Anisimova (SUA) – Elisabetta Cocciaretta (Italia) 6-3, 6-3; Viktoria Azarenka (Belarus) – Zhang Shuai (China) 6-2, 6-1; Sofia Kenin (SUA) – Jasmine Paolini (Italia) 6-1, 6-2; Maria Sakkari (Grecia) – Anastasia Pavliucenkova (Rusia) 6-1, 7-5; Carla Suarez (Spania) – Daiana Iastremska (Ucraina) 6-4, 1-6, 6-3; Belinda Bencic (Elveţia) – Anastasija Sevastova (Letonia) 2-6, 6-3, 6-2.

În turneul de dublu, perechea Raluca Olaru/ Darija Jurak (România/Croaţia) a fost învinsă, scor 6-3, 0-6, 5-10, de către surorile Chan Hao Ching şi Latisha Chan din Taiwan. În turneul de dublu nu a mai rămas nicio jucătoare română.

În turneul masculin, remarcăm eliminarea unor nume grele, ca Alexander Zverev (aflat într-o eclipsă de formă prelungită), Stanislav Wawrinka sau Grigor Dimitrov. Rezultate: Radu Albot (R.Moldova) – Benoît Paire (Franţa) 6-3, 6-2; Taylor Fritz (SUA) – Guido Pella (Argentina) 6-3, 6-4; David Goffin (Belgia) – Stanislas Wawrinka (Elveţia) 4-6, 6-0, 6-2; Jérémy Chardy (Franţa) –Richard Gasquet (Franţa) 6-1, 4-6, 6-3; Diego Schwartzman (Argentina) – Yoshihito Nishioka (Japonia) 6-1, 6-4; Nick Kyrgios (Australia) – Daniil Medvedev (Rusia) 6-3, 3-6, 6-3; Karen Hacianov (Rusia) – Roberto Bautista (Spania) 5-7, 6-4, 6-2; Joao Sousa (Portugalia) – Frances Tiafoe (SUA) 6-3, 6-7, 7-6; Marin Cilic (Croaţia) – Andrea Basso (Italia) 6-1, 7-5; Matteo Berrettini (Italia) – Alexander Zverev (Germania) 7-5, 7-5; Jan-Lennard Struff (Germania) – Gligor Dimitrov (Bulgaria) 6-4, 6-7, 6-3.

 

Comentarii