Mihai Chirica, şef al PNL pe municipiu. Spune că nu l-au interesat funcțiile politice

luni, 10 august 2020, 01:57
2 MIN
 Mihai Chirica, şef al PNL pe municipiu. Spune că nu l-au interesat funcțiile politice

Astfel, actualul lider de facto al majorităţii PSD din Consiliul Local va desemna viitorii consilieri locali PNL

 

La cinci luni de la primirea cu braţele deschise în rândul liberalilor ieşeni, primarul fost PSD al Iaşului a urcat direct pe locul 2 în ierarhia PNL Iaşi. Biroul Politic Judeţean al partidului a decis ca, pe lângă funcţia de prim-vicepreşedinte în filiala judeţeană, Mihai Chirica să conducă şi Biroul Politic Local al PNL municipiul Iaşi. Amintim că, până pe 8 martie, preşedinte a fost Marius Bodea, care a demisionat imediat ce Chirica a fost uns liberal. „Am pus şi pun mai presus de orice dezvoltarea Iaşului şi transformarea într-unul dintre cele mai puternice judeţe din România. De aceea, am ales să fac echipă cu primarul Mihai Chirica şi împreună să deblocăm şi să aducem fonduri, obiective vitale pe care nicio administraţie CJ-Primărie nu le-a realizat până în momentul de faţă”, este citat Costel Alexe, preşedintele PNL Iaşi, într-un comunicat remis redacţiei. Documentul enumeră infrastructura rutieră, de utilităţi, educaţională şi medicală locală şi regională ca domenii ţintă.

Modest, primarul Chirica este citat în acelaşi document spunând că nu vânează şi nu l-au interesat niciodată funcţiile politice, deşi acum patru ani era şeful Organizaţiei Judeţene PSD şi urma să fie numit şi vicepreşedinte al partidului. „Important este să am alături de mine o echipă unită şi dedicată, alături de care să putem pune în practică programul nostru politic şi administrativ pentru Iaşi”, au fost cuvintele lui.

Liberalii mai anunţă că în zilele următoare va fi alcătuită lista cu candidaţii la Consiliul Local, for de decizie unde primarul a deţinut fără probleme puterea în acest mandat cu ajutorul aleşilor PSD. Tot sâmbătă, a avut loc Gala Tinerelor Valori, organizată de Tineretul Naţional Liberal Iaşi. Primarul Iaşului a împărţit premii de excelenţă alături de preşedintele Organizaţiei Judeţene locale a PNL, Costel Alexe, şi de preşedintele Organizaţiei Judeţene PNL Vaslui, Nelu Tătaru.

Comentarii