Ministrul Claudiu Năsui e acuzat de un deputat PNL că face face lobby pentru Huawei

luni, 10 mai 2021, 13:38
1 MIN
 Ministrul Claudiu Năsui e acuzat de un deputat PNL că face face lobby pentru Huawei

Ministrul USR al Economiei, Claudiu Năsui, este acuzat de un deputat PNL, Pavel Popescu, că ar fi încercat să blocheze proiectul de lege 5G folosind exact argumentele companiei Huawei, care, prin acest proiect, ar fi exclusă de la implemenetarea în Români a acestei tehnologii. Năsui a cerut comisiei pentru industrii din Camera Deputaţilor să amâne raportul la proiectul de lege 5G pe motiv că ar fi necesară informarea Comisiei Europene. 

Ulterior, premierul Florin Cîţu s-a declarat surprins de gestul ministrului Economiei Claudiu Năsui de a cere Parlamentului amânarea dezbaterilor asupra Legii privind securitatea reţelelor 5G.

După reacţia premierului, Năsui a spus că susţine “fără echivoc“ legea. „Am vorbit cu premierul, susţinem fără echivoc legea 5G trimisă de Guvern în Parlament. Am primit precizări din parte Comisiei pe acest subiect deoarece suntem punct naţional de contact cu comisia pentru Directiva 2015/1535. Fiind punct naţional de contact suntem obligaţi, dacă primim comunicări de la CE, să transmite mai departe instituţiilor relevante”, se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei.

Cititi materialul integral pe newsweek.ro

 

 

Comentarii