Misterul din jurul accidentului de la Bălţaţi se adânceşte. Cui aparţinea cardul introdus în tahograf?

miercuri, 02 februarie 2022, 11:00
2 MIN
 Misterul din jurul accidentului de la Bălţaţi se adânceşte. Cui aparţinea cardul introdus în tahograf?

Tânărul care conducea camionul implicat în accidentul teribil de la Bălţaţi lucra pentru familia primarului din Dumeşti, Mihai Cocoveică. Cardul din tahograful TIR-ului care a zdrobit o dubă cu şase oameni aparţinea fiului primarului.

Camionul condus de către Andrei Radu, de 30 de ani, din Dumeşti, aparţinea firmei Agrotrans, deţinută de fiica primarului Cocoveică. TIR-ul mai era împrumutat şi de către fiul primarului, de la sora lui, pentru a transporta balastru, de la balastierele de pe Siret. Tânărul plecase ieri de la ora 6 dimineaţa din Dumeşti, la o balastieră. “Eu am un cap de tir cumpărat în urmă cu câţiva ani dar nu este implicat în accident. Fata mea are o firmă cu profil agricol, Agrotrans. Capul acesta de TIR şi cu bena le-am luat efectiv să îl folosim în agricultură, la transporturi de cereale. În perioada asta, băiatul meu Vlad, l-a mai folosit că a cărat sorturi de la balastiere pe care îl aduna în sat, în Dumeşti are depozitul. Andrei Radu mergea la Siret să aducă balastru, în momentul accidentului. Băiatul meu, are şi el societate cu profil agricol, iar în perioada când nu are treabă în agricultură, mai face transport,” a precizat primarul Cocoveică.

Cititi si: Cum a lovit moartea la Bălțați. Șapte povești de sub cearșafurile albe întinse pe câmp

Acesta spune că în tahograful camionului se afla cardul fiului său, nu al lui Andrei Radu, şoferul care se afla la volan în momentul accidentului, şi implicit, cel care conducea TIR-ul. “În cadrul firmei Agrotrans, băiatul meu este managerul de transport. Are şi el toate categoriile de permis, are şi el card, mai face şi el curse de transport. Cardul despre care se spune că a fost găsit la locul accidentului probabil că este al băiatului meu, Vlad. Dar Andrei, şoferul camionului nu avea de ce să folosească cardul deoarece şi el are licenţă de transport. Nu ştiu cum de s-a întâmplat că a pus cardul lui Vlad acolo. El, cu o zi înainte, mai făcuse o cursă, a fost în balastieră, a venit înapoi”, a detaliat primarul.

Edilul a completat că şoferul mort era prieten cu fiul şi fiica lui. “Băiatul era prieten cu copiii mei. Erau un grup de tineri la Dumeşti iar băiatul era foarte iubit în acest grup. Era foarte cumsecade, echilibrat, chiar nu pot crede că el a făcut greşeala aia. Băiatul nu consuma alcool, era foarte liniştit. El, cu o zi îniante venise din cursă, a mai discutat cu băieţii, apoi a plecat acasă”, a mai spus edilul. 

Comentarii