Mizerie, manipulare, ticăloşie

marți, 19 noiembrie 2019, 02:50
1 MIN
 Mizerie, manipulare, ticăloşie

În ultimii 30 de ani am participat la toate campaniile electorale şi mărturisesc cu conştiinţa împăcată că nimic şi nimeni nu egalează oceanul de mizerii marca PSD-PRM. Erau atât de înfrăţiţi încât într-o zi au decis să-şi unească destinele, acţiune din care a rezultat mizeria nucleară sau cloaca maximă. 

De aceea sunt la butoane maniacii peremişti Olguţa Vasilescu şi Codrin Ştefănescu, dar şi batalioanele de militanţi din provincie. I-am văzut cu ochii mei, organizaţi în comandouri de intimidare. Eram într-un sat şi am riscat să îi rog să nu rupă afişele noastre. Ne-au gonit cu pietre.

Desigur, politica nu e şcoală de dans şi bune maniere, dar nici peşteră de tâlhari. Să reflectăm la întâmplări din istoria recentă: dacă nu erau ei, cu instinctele lor gregare, cu lipsa lor de fair play, cu setea lor de putere absolută, în România ar fi câştigat spiritul autentic democratic, generos şi elegant al lui Ion Raţiu. Imaginaţi-vă că România ar fi început cu rafinatul lord cu vechi rădăcini istorice româneşti şi maniere englezeşti. Ne refugiem prea lesne în fatalistul „n-a fost să fie”. Da, n-a fost să fie din cauza pesediştilor care au inundat spaţiul public cu mizeriile lor. Fără ei, România ar fi normală, şi-ar regăsi cadenţa istorică şi s-ar elibera de fantasme. De 30 de ani, pesedişti şi peremişti, azi topiţi în magma urât mirositoare a unuia şi aceluiaşi partid şi-au fundamentat discursul politic şi tehnicile electorale pe tot ce au învăţat de la comunişti. Niciun alt partid nu şi-a permis să coboare ştacheta mai jos. Nimeni nu a urmărit mai diabolic să câştige prin fraudă şi să guverneze prin înşelătorie, minciună şi populism. Luaţi orice alt partid şi spuneţi-mi dacă îi poate cineva echivala în ticăloşie pe aceşti agenţi ai stagnării şi ai nostalgiei comuniste! Sistematic în cei 30 de ani au provocat partidele democratice în mod josnic folosindu-se de minciuni atât de groteşti încât se sparie gândul. Nu şi pesedisto-peremiştii, care au învăţat de la comunişti lecţia otrăvită că minciuna cu cât este mai sfruntată, cu atât pare mai convingătoare. Politicienii au nu doar datoria de a câştiga alegerile, dar şi de a creşte un popor, de a-l conduce în spiritul ideii de responsabilitate şi echilibru. Ce au făcut aceşti profeţi ai trecutului revolut? Au cultivat instinctele gregare, spiritul de revanţă, hoţia şi nemunca, adică tot ce e mai necreştin. De aceea, orice guvern care le urmează trebuie să înceapă prin a face dezinsecţie şi a dezvălui proporţiile devastatoare ale minciunii.

Suntem în campanie pentru prezidenţiale. Preşedintele Iohannis a întrunit un scor bun şi are prima şansă în finală. Pesediştii au venit cu o gogoaşă din care vor să facă bici şi pe deasupra să pocnească. Nu mai au candidaţi puternici de la Ion Iliescu, cel care i-a dus atât de sus încât le-a luat minţile. De la o vreme poporul s-a limpezit şi nu le mai dă credit necondiţionat. În mandatul lui Dragnea a devenit clar pentru majoritatea românilor că PSD este un partid al trecutului şi merită uitat în istorie. Dar pesediştii nu vor înţelege niciodată istoria, întrucât au boicotat-o mereu. De aceea au turbat şi împroaşcă totul cu dejecţii. Toate campaniile electorale au fost urâţite de ei. Toate guvernele democratice au fost sabotate de ei. Mai e nevoie de mărturii că ei sunt la originea răului? Da, se pare că mai este nevoie. Iată-le: pe preşedintele Iohannis îl declară nazist, străin de neam şi de credinţă, vândut etc. O femeie pe care o consideram normală mi-a zis recent: „Hitler e mic pe lângă el!” M-am cutremurat. E pensionară, matematiciană şi îmi părea o fiinţă echilibrată. Dar PSD i-a anihilat gândirea. M-am edificat când mi-a mărturisit: „De fapt sunt pesedistă, dar nu vreau să mă afişez!”. De ce? De ruşine?! Tot ar fi un semn bun.

S-au umplut reţelele de socializare cu dejecţii pesediste. Mintea nu le poate cuprinde. Ţinta? Calomniază, pentru că tot va rămâne ceva! Cum preşedintele Iohannis a respins mult clamata dezbatere cu Dăncilă (aş fi procedat la fel), întrucât nu poţi să dezbaţi probleme majore ale ţării cu neantul, cu agresivitatea ţanţoşă, suficientă şi primitivă, pesediştii şi vuvuzelele anteniste şi-au făcut o fixaţie din acest pseudo-subiect, atacând furibund şi generând diversiuni. Mai nou o sfătuiesc pe catindată să zgârie uşa de la BCU, acolo unde preşedintele va participa la o dezbatere autentică pe teme de referinţă, dar şi pe neîmplinirile din primul său mandat. Dar vrea Viorica să participe la o dezbatere de idei? Are ea idee ce-i cu ideile?! Nicidecum: Viorica vrea să-şi sfâşie hainele şi să-şi clameze iubirea pentru popor. Poţi face un dialog rezonabil, nu zic raţional cu Viorica? Şi nu e vorba de frică, flaşnete anteniste! E vorba despre responsabilitate şi respect pentru poporul pe care nu ai dreptul să-l jigneşti, oferindu-i manele electorale. Dar nu cred că anteniştii sau pesediştii vor înţelege vreodată subtilitatea ideii de onoare şi responsabilitate. Dar poporul sigur le înţelege. De aceea, pe ei contez şi nu pe mărturisitorii minciunii, diversiunii şi ticăloşiei.

Mihai Dorin este istoric şi publicist

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii