Moarte cruntă, pe motocicletă, pentru un tânăr IT-ist: o basculantă i-a apărut în față. Ce spun prietenii?

miercuri, 24 iunie 2020, 01:59
2 MIN
 Moarte cruntă, pe motocicletă, pentru un tânăr IT-ist: o basculantă i-a apărut în față. Ce spun prietenii?

Victima a fost un tânăr specialist în IT, accidentul având loc pe drumul E85, în comuna Mirosloveşti. Şi la Strunga, un pieton care traversa prin loc nepermis şi-a pierdut viaţa.

Două accidente mortale au avut loc ieri pe drumurile din judeţul Iaşi. Un motociclist şi-a pierdut viaţa la Mirosloveşti, iar un pieton a fost lovit de către un autoturism la Strunga.

Primul accident mortal a avut loc în jurul orei 11, atunci când Simion Zafiu (foto), un bărbat de 33 de ani, din judeţul Suceava, circula pe o motocicletă, iar într-o depăşire regulamentară a unei autobasculante care circula în aceeași direcție de mers, șoferul basculantei a tras de volan stânga spre un drum secundar care ducea la o balastieră. În urma impactului dintre cele două, motociclistul a murit pe loc. Din primele informaţii culese de poliţişti la faţa locului, şoferul autobasculantei ar fi virat neregulamentar, motociclistul depăşind regulamentar.

„Poliţiştii au deschis o anchetă în acest caz pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc accidentul mortal“, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

Victima era un specialist în IT, foarte apreciat în comunitate şi pentru implicarea în acţiuni de voluntariat, fiind membru al „Bikers for Humanity Romania“. De exemplu, în aprilie se oferea să facă cumpărături pentru cei izolaţi la domiciliu, fără niciun cost pentru transport. Prietenii săi motocicliști din grupul Bikers for Humanity Romania au transmis un mesaj, deplângând pierderea lui Simi: “Astăzi l-am pierdut pe SIMI! E atât de nedreaptă viața. Suntem în stare de șoc! Un om atât de bun și frumos, întotdeauna cu zâmbetul pe buze și un uriaș apetit de a face bine semenilor lui. Simion Zafiu, nu s-au inventat cuvinte care să exprime regretul nostru”.

Al doilea accident a avut loc după aproximativ o oră, la Strunga. Un bărbat în vârstă de 56 de ani, a încercat să traverseze strada, printr-un loc nepermis, şi a fost izbit de către un autoturism. Pietonul şi-a pierdut viaţa. „Autoturismul circula regulamentar, iar pietonul a încercat să traverseze strada printr-un loc nepermis. Bărbatul a fost accidentat mortal iar în acest caz a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă“, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

 

Comentarii