Moş Crăciun din Colentina

luni, 18 decembrie 2017, 02:43
4 MIN
 Moş Crăciun din Colentina

CSM Politehnica Iaşi – Juventus Bucureşti 3-1 (2-1), în etapa a XXII-a a Ligii I de fotbal. Gazdele au câştigat lejer un meci cu o echipă cu o apărare comică, care a făcut multe cadouri, toate reuşitele gazdelor fiind marcate din careul mic

 

 

 

CSM: Koşelev – Bosoi, Frăsinescu, Cioinac, Bădic (’89 – Panţîru) – Platini (’85 – Kizito), Qaka, Chelaru, Sin – Cissé (’76 – Ştefănescu), Cristea. Antrenor: Flavius Stoican.

Juventus: Stoian – Dima, Morariu, Neag, Ştefan – Călinţaru, C. Petre – Stoenac (’67 –  Carabela), Fl. Cazan (’46 – Ţicămucă), Zaharia (’79 – Neacşu) – Ţîră. Antrenor: Marin Barbu.

Cartonaşe galbene: Frăsinescu (’35), Bădic (’81).

Arbitri: Robert Dumitru; Sebastian Stoianov, Sebastian Slabu.

 

1-0, min. 10: Morariu respinge defectuos din careul mare, Platini profită şi înscrie din careul mic;

1-1, min. 25: Călinţaru, cu o lovitură de cap de la 6 metri, după o centrare trimisă de C. Petre, dintr-o lovitură liberă din lateral dreapta;

2-1, min. 28: Cristea se descurcă foarte bine în lateral dreapta, pasează ideal lui Sin, la bara a doua, care marchează din careul mic;

3-1, min. 50: Cissé a reluat din careul mic o pasă trimisă de Platini din lateral dreapta.

 

Fără şapte piese de bază, modesta echipă bucureşteană Juventus a urcat în Copou din postura de victimă sigură. CSM a profitat din plin, trecând lejer de “lanterna” clasamentului şi continuă să spere la play-off.

Scorul a fost deschis repede, parcă din nimic, Platini fiind primul care a beneficiat de darurile aduse din Colentina de o defensivă care a jucat mai mult rolul de Moş Crărciun decât fotbal. Egalarea lui Juventus, semnată de Călinţaru după o fază fixă în care marcajul gazdelor a fost lejer, a fost anulată imediat de Sin, după o fază rafinată de Cristea. Cissé (’38) şi Bosoi (’43) au fost cei care au anunţat că va fi 3-1, reuşita care a adus linişte venind însă după odihnă. CSM a rulat apoi la turaţie minimă până la final, preferând să nu rişte şi să securizeze cele trei puncte, astfel că ocaziile mari nu au mai apărut. Per total, victorie fără dubii în faţa unei echipe rătăcită prin Liga I.

 

Două goluri anulate

 

^ În minutul 35, Cioinac a marcat cu o lovitură de cap, după o lovitură liberă executată de Cristea. Reuşita a fost anulată de arbitru, care a considerat că Frăsinescu l-a faultat pe Stoenac, bucureşteanul primind îngrijiri medicale, iar ieşeanul fiind avertizat. În minutul 46, Platini a marcat din careul mic, Robert Dumitru anulând golul după ce a considerat că a fost “talpă” la jucătorul ieşean în faţa lui Dima. La final, Stoican a spus că măcar golul lui Platini trebuia validat. ^ Qaka a fost urmărit de doi impresari italieni, CSM fiind deschisă la discuţii în privinţa vânzării internaţionalului albanez. ^ Fotbaliştii ieşeni au intrat în vacanţă imediat după meci, când a fost organizat un banchet de final de an. Reunirea lotului va avea loc pe 5 ianuarie, cantonamentul de iarnă urmând a se derula, după cum v-am informat, în perioada 10-25 ianuarie, în Turcia. ^ Oficialii CSM au anunţat după meci că vor să nu mai conteze în 2018 pe Tiago, Spătaru, Vremea şi Moisi. ^ Atât antrenorul care a pregătit Juventus la meciul de ieri, Marin Barbu, care va redeveni director tehnic la Juventus, cât şi cel care va fi tehnicianul bucureştenilor anul viitor, Marius Baciu, care a stat la tribuna oficială, au lucrat în trecut la Iaşi. Ambii au fost primiţi cu simpatie în Copou. ^ Lângă Baciu a fost prezent şi fostul jucător ieşean Răzvan Gorovei. Ultima dată la ASU Poli, “Goro” va juca de la anul la Juventus.

 

Declaraţiile tehnicienilor

Flavius Stoican: “Am câştigat meritat meciul. Mă bucur că jucătorii au tratat serios partida cu un adversar care a avut multe probleme de lot. Continuăm să credem în play-off. La final de an sunt mulţumit că am luat puncte multe cu echipe din play-off şi sunt supărat că am pierdut puncte cu echipe din play-out”.

Marin Barbu: “Dacă aveam tot lotul, puteam pune probleme serioase Iaşului. Cu mulţi copii, cu o linie de fund improvizată, cu un jucător care nu a mai jucat de mai bine de un an şi jumătate, nu ne-am făcut de râs. Pentru ca Juventus să rămână în Liga I e nevoie să fie aduşi mulţi jucători de valoare în iarnă”.

 

Comentarii