Multe și mărunte: A scăpat de Covid, a dat de Darren

marți, 10 noiembrie 2020, 02:43
4 MIN
 Multe și mărunte: A scăpat de Covid, a dat de Darren

 

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 2 WTA, a anunţat, luni, pe reţelele de socializare că s-a vindecat de Covid-19. „Sută la sută recuperată”, a scris ea pe Twitter. „Deci putem începe pregătirea dinaintea sezonului”, a comentat antrenorul jucătoarei, Darren Cahill. „Pentru prima dată în viaţa mea, sunt super-fericită să încep”, a răspuns Simona.Ea a anunţat, la 31 octombrie, că a fost testată pozitiv cu noul coronavirus. Simona Halep, 29 de ani, a decis după Roland Garros, unde a fost eliminată în optimi, la începutul lunii octombrie, să nu mai evolueze la niciun turneu în acest an.

Schimbări în lotul naţional

Cristian Manea şi Cristian Bălgrădean, componenţi ai echipei CFR Cluj, au fost convocaţi de urgenţă la prima reprezentativă, ca urmare a indisponibilităţii lui Vlad Chiricheş şi Valentin Cojocaru, a anunţat FRF. Cei doi se aflau pe lista de rezervă pe care o anunţase selecţionerul Mirel Rădoi. Mihai Bălaşa (Universitatea Craiova) a fost înlocuit, în urma unei accidentări, de Bogdan Mitrea (Sepsi OSK Sf. Gheorghe). Nicuşor Bancu (Universitatea Craiova) , nu a mai fost convocat, în locul său venind Cristian Ganea (Aris Salonic). Vlad Chiricheş (Sassuolo) a fost înlocuit, în urma unei accidentări, cu Cristian Manea (CFR Cluj). Valentin Cojocaru (FC Viitorul Constanţa) a fost înlocuit de Cristian Bălgrădean (CFR Cluj). Bancu şi Cojocaru au fost depistaţi pozitiv cu noul coronavirus.

Danezii nu vin în excursie

Selecţionerul naţionalei de tineret a Danemarcei, Albert Capellas, a declarat că doreşte să folosească meciul împotriva României din preliminariile CE pentru a regla şi mai bine jocul formaţiei sale. „Sunt foarte mândru că, având un meci rămas de jucat, ne-am calificat deja la Euro din postura de câştigători ai grupei. Asta înseamnă că putem merge în România cu biletele pentru Campionatul European în bagaje. Totuşi, mai sunt puncte importante rămase în joc pentru tragerea la sorţi a viitoarelor preliminarii, ne dorim să avem un coeficient cât mai bun. Ttrebuie să folosim meciul împotriva României pentru a regla şi mai bine jocul nostru” a spus Capellas. La 17 noiembrie, naţionala Under 21 va întâlni Danemarca, la Ploieşti în ultimul meci din preliminariile turneului final din 2021. România are nevoie de o victorie pentru a obţine calificarea la turneul final, în timp ce Danemarca şi-a asigurat deja prezenţa la competiţia din Ungaria şi Slovenia.

Tenis la Linz

Perechea compusă din jucătoarea română de tenis Irina Begu şi argentinianca Nadia Podoroska s-a calificat, ieri, în sferturile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului WTA de la Linz dotat cu premii totale de 202.250 dolari, după 6-4, 6-4 cu în meciul cu cuplul Ana Danilina (Kazahstan)/Elixane Lechemia (Franţa). Următoarele adversare vor fi învingătoarele din meciul care opune perechea cehă Lucie Hradecka/Katerina Siniakova, principala favorită, şi Natela Dzalamidze (Rusia)/Eden Silva (Marea Britanie). De notat că Begu şi Podoroska vor fi adversare în primul tur la simplu. În alt meci din primul tur, perechea româno-germană Laura Paar/Julia Wachaczyk a fost învinsă de cuplul Arantxa Rus (Olanda)/Tamara Zidansek (Slovenia), cu 4-6, 2-6.Pe tabloul de simplu se mai află şi Sorana Cîrstea(87), care joacă astăzi în primul tur cu austriaca Julia Grabher (225).

 

 

Nadal a trecut de Connors

Tenismanul spaniol Rafael Nadal, numărul 2 mondial, a devenit, luni, jucătorul cu cele mai multe săptămâni consecutive în Top 10 ATP, 790, depăşindu-l pe americanul Jimmy Connors, 789. Nadal, 34 de ani, se află neîntrerupt între primii zece jucători din circuit din 25 aprilie 2005, de la vârsta de 18 ani. Connors a fost între primii zece jucători în perioada 23 august 1973 – 25 septembrie 1988. Pe locul al treilea în această ierarhie se află elveţianul Roger Federer, cu 734 de săptămâni (20 mai 2002 – 31 octombrie 2016). El ar fi putut deţine recordul de săptămâni între primii zece jucători, dar o accidentare la genunchi l-a făcut să coboare până pe locul 17 ATP. Jucătorul elveţian deţine totuşi recordul de săptămâni în Top 10 ATP, 921, urmat de Connors (816), Nadal (790), Andre Agassi (747) şi Ivan Lendl (671).

 

Fati stă patru luni

Atacantul echipei FC Barcelona Ansu Fati (18 ani) a fost operat cu succes pentru o fractură la meniscul stâng, a anunţat clubul catalan într-un comunicat. Fati va fi indisponibil patru luni. El a jucat în acest sezon zece meciuri pentru FC Barcelona, şapte în LaLiga şi trei în Liga Campionilor.

 

Comentarii