Multe și mărunte: Alba Blaj a pierdut din nou

joi, 28 noiembrie 2019, 02:43
4 MIN
 Multe și mărunte: Alba Blaj a pierdut din nou

 

CSM Volei Alba Blaj a fost învinsă fără drept de apel de echipa italiană A. Carraro Imoco Conegliano cu scorul de 0-3 (-22, – 14, -22), ieri, pe teren propriu, la Târgu Mureş, în etapa a doua a Grupei D a Ligii Campionilor la volei feminin.Campioana României a suferit al doilea eşec în actuala ediţie a competiţiei, în faţa finalistei din sezonul trecut, după o oră şi 15 minute. Bianka Busa, cu 11 puncte, a fost cea mai bună jucătoare a echipei din Bla. În celălalt meci al grupei, VB Nantes a învins-o în deplasare pe Vasas Obuda Budapesta cu 3-0. VB Nantes ocupă primul loc, cu 6 puncte, urmată de Carraro Imoco Conegliano, 5 puncte, Vasas, 1 punct, CSM Volei Alba Blaj, 0 puncte.”n etapa a treia vor avea loc meciurile Nantes VB – A. Carraro Imoco Conegliano (17 decembrie) şi Vasas – CSM Volei Alba Blaj (19 decembrie).
 

Becker, portarul anului

Brazilianul Alisson Becker de la Liverpool a fost desemnat cel mai portar al anului 2019 de către Federaţia Internaţională de Istorie şi Statistică a Fotbalului (IFFHS). Becker a acumulat 286 de puncte, fiind urmat în clasament de germanul Marc Andre Ter Stegen de la FC Barcelona, cu 104 puncte. Pe locul III s-a clasat slovenul Jan Oblak, de la Atletico Madrid, cu 67 de puncte, iar pe poziţiile IV şi V se clasează Manuel Neuer (Germania/Bayern München) şi Hugo Lloris (Franţa/Tottenham), cu 33, respectiv 32 de puncte.

​Ibra, detestat la Malmö

Fanii echipei suedeze Malmö şi-au exprimat, ieri, nemulţumirea faţă de hotărârea lui Zlatan Ibrahimovic de a investi la clubul rival Hammarby, ieri, agăţând un capac de toaletă pe statuia fotbalistului amplasată în oraş. Un suporter al formaţiei Malmö a mers la statuia impozantă a lui Zlatan Ibrahimovic, realizată din bronz, agăţând un capac de toaletă în zona umărului: Mai mult, fanii din Malmö cer ca statuia lui Ibrahimovic să dispară din oraşul lor, considerând inacceptabil gestul fotbalistului de a investi la o altă echipă faţă de cea la care a evoluat în prima parte a carierei. „Singurul lucru bun făcut de Zlatan la Malmö este că a fost vândut pe mulţi bani. De atunci, nu prea a mai făcut nimic. Îmi pare rău pentru el. A rupt orice legătură cu Malmö. Nu va mai fi un idol pentru fani şi copii”, a declarat Kaveh Hosseinpour, vicepreşedintele grupului de suporteri.

 

 

Prosinecki – out, Susic – in

Tehnicianul Robert Prosinecki, în vârstă de 50 de ani, care a preluat conducerea naţionalei Bosniei la 4 ianuarie 2018, a renunţat la funcţie, ieri decizia fiind luată de comun acord cu conducerea federaţiei din Bosnia-Herţegovina. Bosnia nu s-a calificat la Campionatul European după grupele preliminare, dar mai are o şansă prin play-off-ul din Liga Naţiunilor. Federaţia a decis să se despartă de Prosinecki, anunţul fiind făcut de vicepreşedintele forului, Milorad Sofrenic. Cu Prosinecki la conducerea tehnică, naţionala Bosniei a înregistrat şapte înfrângeri în 22 de meciuri. Potrivit L’Equipe, Safet Susic este favorit pentru a-I succede lui Robert Prosinecki. Prosinecki a vrut să se despartă de naţionala bosniacă şi în septembrie, însă el atunci s-a răzgândit.

Cea mai scumpă fotbalistă

Australianca Samantha Kerr va fi transferată la Chelsea în perioada de mercato din această iarnă şi va deveni jucătoarea cu cel mai mare salariu din istoria fotbalului feminin, 480.000 de euro brut pe an, informează lequipe.fr. Kerr, 26 de ani, este jucătoarea cu cele mai multe goluri marcate în liga australiană, W-League, şi în cea americană, NWSL. Ea a evoluat ultima oară la Chicago Red Stars pe postul de atacant şi va semna un contract pe doi ani şi jumătate. Potrivit sursei citate, norvegianca Ada Hegerberg, atacantul echipei Olympique Lyon, primul Balon de Aur feminin din istorie, în 2018, are tot 480.000 de euro brut pe an, dar Kerr rămâne cu mai mulţi bani după impozitare, datorită taxelor mai mici din Marea Britanie.

Ogier a semnat cu Toyota

Pilotul francez Sebastien Ogier, multiplu campion mondial la raliuri, plecat la finalul sezonului 2019 de la Citroën, a semnat un contract cu Toyota, valabil în 2020. “Am mai discutat la sfârşitul anului 2016 şi deşi atunci nu am reuşit să semnăm un contract, acum sunt încântat de ideea de a începe să colaborez cu un brand atât de important, cum este Toyota, şi cu idolul copilăriei mele, Tommi Makinen”, a declarat Ogier. Cu Toyota au mai semnat miercuri Elfyn Evans şi Kalle Rovanpera. Contractele celor doi sunt pe doi ani. De şase ori campion mondial (din 2013 până în 2018), Ogier a încheiat doar pe locul trei în clasamentul piloţilor în sezonul 2019 şi a părăsit Citroen. Ca urmare a deciziei lui Ogier de a pleca, Citroen s-a retras din Campionatul Mondial de Raliuri.

 

Comentarii