Multe si marunte: Andreea, la câţiva centimetri de medalie

luni, 05 martie 2018, 02:43
4 MIN
 Multe si marunte: Andreea, la câţiva centimetri de medalie

 

Atleta Andreea Panţuroiu s-a clasat, sâmbătă, pe locul IV în finala probei de triplusalt, la Campionatele Mondiale de sală de la Birmingham, realizând cel mai mare succes al atletismului românesc de seniori din ultimii ani. Ea a fost la şapte centimetri de medalia de bronz, realizând cu 14,33 metri un record personal. Precedentele ei sărituri au măsurat 14,05 m şi 14,16 m.  Medalia de aur a revenit sportivei Yulimar Rojas (Venezuela, 14,63 metri), urmată pe podium de Kimberly Williams (Jamaica, 14,48 m) şi de Ana Peleteiro (Spania, 14,40 m). La Birmingham, România a mai fost reprezentată de două atlete, Claudia Bobocea (eliminată în serii la 1500 m şi locul 13 la 3000 m) şi Alina Rotaru (locul IX la lungime).

Mare rezultat pentru Laura Coman

Sportiva Laura Coman, legitimată la CS Dinamo, a câştigat, sâmbătă, proba de puşcă 10 metri din cadrul Cupei Mondiale de tir de la Guadalajara. Coman, calificată în finală cu al cincilea rezultat (626,8p),  a câştigat finala cu un rezultat de 251,5 de puncte. Pe locul doi s-a clasat sportiva chineză Xu Hong (251), iar bronzul i-a revenit unei reprezenante a Indiei, Ghosh Mehuli. “Este un moment magic pentru mine, deşi încerc să abordez fiecare competiţie la fel şi să nu las victoriile să îmi afecteze concentrarea. Această medalie este pentru familia mea, antrenorul meu şi prietenii mei”, a declarat Laura Coman, potrivit site-ului Federaţiei Internaţionale de Tir Sportiv.

Ionuţ Popa, înapoi la UTA

Tehnicianul Ionuţ Popa a fost numit director tehnic la UTA, a anunţat, vineri seară, gruparea din liga secundă, având ca obiectiv menţinerea în Liga a II-a. În vârstă de 64 de ani, Ionuţ Popa a plecat la 5 februarie de la ACS Poli Timişoara, unde antrena din 2016. UTA Arad ocupă locul XII în clasamentul Ligii II, cu 25 de puncte, antrenor principal fiind Cristian Todea.

 

Nominalizate pentru echipa anului

Andreea Părăluţă, portarul echipei naţionale de fotbal feminin a României şi al lui Atletico Madrid, şi Laura Rus, atacantul naţionalei şi al clubului italian Sassuolo, au fost nominalizate pentru echipa anului 2017 în fotbalul feminin de către FIFPro, sindicatul fotbaliştilor profesionişti. Părăluţă e nominalizată pentru al doilea an consecutiv pentru postul de portar alături de alte patru jucătoare. Laura Rus, este pentru prima dată nominalizată pentru echipa anului. Transferată în această iarnă la clubul Sassuolo, din Seria A, Laura a evoluat sezonul trecut la formaţia cipriotă Apollon Ladies, alături de care a câştigat Cupa Ciprului. 

VAR la Mondiale, în Rusia

 International Football Association Board (IFAB), organul care decide regulile fotbalului, a aprobat, sâmbătă, introducerea arbitrajului video la Campionatul Mondial din Rusia, programat între 14 iunie şi 15 iulie, precum şi la restul turneelor organizate de către FIFA. Implementarea arbitrajului video, susţinută şi de preşedintele FIFA Gianni Infantino, a fost votată în unanimitate. IFAB şi-a dat acordul, de asemenea, pentru ca la turneul final din această vară să poată fi efectuată şi a patra schimbare, măsură ce a fost testată de-a lungul ultimilor trei ani şi s-a dovedit a fi benefică pentru sănătatea fotbaliştilor. Prin intermediul sistemului VAR (video assistant referee) sunt analizate toate fazele într-o cameră specială, iar de acolo sunt furnizate informaţii către arbitrul de pe teren, astfel că acesta poate corecta greşelile clare. Situaţiile care pot fi judecate prin VAR sunt  goluri, penalty-uri, cartonaşe roşii şi erori privind identificarea jucătorului.

Neymar s-a operat

Atacantul brazilian al echipei Paris Saint-Germain, Neymar, a fost operat cu succes în Brazilia, după o accidentare la piciorul drept. Intervenţia chirurgicală a fost efectuată de medicul Rodrigo Lasmar, iar jucătorului i s-a pus o grefă la nivelul celui de-al cincilea metatarsian drept. El va începe recuperarea cu un kinetoterapeut al clubului parizian, iar peste şase săptămâni se va stabili cu precizie data revenirii la antrenamente. Neymar a suferit o entorsă la glezna dreaptă şi o fisură la al cincilea metatarsian, în partida câştigată cu scorul 3-0, în faţa rivalei Olympique Marseille. Brazilianul va rata returul cu Real Madrid, din optimile de finală ale Ligii Campionilor, care va avea loc la 6 martie.

 

 

 

 

Comentarii