Multe şi mărunte: Aproape de performanţă la sanie

marți, 13 februarie 2018, 02:43
4 MIN
 Multe şi mărunte: Aproape de performanţă la sanie

 

Raluca Strămăturaru (32 de ani) este aproape de cel mai bun rezultat al delegaţiei tricolore la Jocurile Olimpice de la Pyeongchang. Sportiva de la CSA Steaua a încheiat pe locul X primele două manşe ale probei individuale de sanie. Cursele s-au desfăşurat luni seara. Raluca Strămăturaru a avut o primă manşă mai bună, pe care a încheiat-o pe locul VIII, cu timpul de 46,469 secunde. În manşa secundă, ea a mai pierdut şapte sutimi (46,532), fapt ce i-a adus poziţia a 11-a. Cumulat pe cele două manşe, ea s-a clasat pe X. Celelalte două manşe sunt programate marţi seara. Cu o evoluţie constantă şi curată, Raluca Strămăturaru poate spera la un loc între primele zece.

Răzvan, principe de Salonic

Sezonul 2017/2018 poate intra în istoria  PAOK Salonic. Echipa antrenată de românul Răzvan Lucescu are o evoluţie excelentă în campionat, acolo unde ocupa locul I înaintea etapei a 21-a, iar lucrurile stau cel puţin la fel de bine şi în Cupa Greciei. PAOK a ajuns cu victorii pe linie până în semifinalele acestei competiţii, a eliminat-o cu 2-0 şi 3-1 în dublă manşă pe Atromitos în sferturile de finală, şi va juca pentru accederea în ultimul act cu Panionios. Prima manşă se va disputa la finalul lunii februarie în deplasare, iar returul va avea loc la Salonic, la mijlocul lunii aprilie. În duelul direct disputat la finalul lunii noiembrie pe stadionul Neas Smyrnis, Panionios a ţinut-o în şah pe PAOK, meciul terminându-se cu scorul de 2-2

City nu s-a zgârcit la transferuri

Clubul Manchester City a investit cea mai mare sumă din istorie în transferul jucătorilor care formează actualul lot, 878 de milioane de euro, se arată într-un raport al Observatorului fotbalului (CIES).  Pe locul al doilea se află gruparea Paris Saint-Germain, cu 805 milioane de euro, urmată de Manchester United cu 747 de milioane de euro şi de FC Barcelona cu 725 de milioane de euro. Acestea sunt singurele cluburi care au cheltuit peste 700 de milioane de euro pe jucătorii din actualele lor loturi. Pe locurile cinci şi şase se află Chelsea şi Real Madrid, cu 592 de milioane de euro, respectiv 497 de milioane de euro. În medie, un club din Premier League a cheltuit 291 de milioane de euro pe fotbalişti. Urmează grupările din LaLiga, cu 134 de milioane de euro medie, 124 de milioane de lire sterline cele din Serie A, 113 milioane de euro cele din Bundesliga şi 97 de milioane de euro cele din Ligue 1. În total, 42 de cluburi europene din 98 au transferat jucători în valoare de peste 100 de milioane de euro.

Recordul olandezei

Sportiva olandeză Ireen Wust a câştigat titlul olimpic la patinaj viteză, în proba de 1500 de metri şi a devenit cea mai titrată patinatoare din istoria Jocurilor  Olimpice de iarnă. Ireen Wust a fost urmată la Pyeongchang de japoneza Miho Takagi şi de o altă olandeză, Marrit Leenstra. Wust a devenit cea mai medaliată patinatoare din istoria JO, cu zece clasări pe podium (cinci medalii de aur, patru de argint şi una de bronz). Până acum, Wust se afla la egalitate cu germana Claudia Pechstein, care a obţinut nouă medalii în perioada 1992 – 2006.

Rodcenkov sub acoperire

Fostul şef al laboratorului antidoping de la Moscova, Grigori Rodcenkov, de la declaraţiile căruia a pornit scandalul de dopaj cu privire la Rusia, a apărut deghizat la o emisiune a postului american CBS, informează Le Figaro. Deghizarea a fost necesară ca o măsură de securitate, a spus Rodcenkov, în prima sa apriţie televizată după ce a fugit în SUA, în 2015. "Am informaţii că viaţa mea este în pericol şi de aceea au fost luate măsuri de precauţie", a declarat Rodcenkov, care a apărut fără mustaţă şi cu părul vopsit. Rodcenkov s-a declarat sceptic cu privire la eliminarea dopajului din sport. Scandalul de dopaj în care este implicată Rusia a izbucnit după ce Grigori Rodcenkov, fost şef al laboratorului antidoping de la Moscova până în noiembrie 2015, a declarat, în mai 2016, pentru New York Times, că zeci de sportivi ruşi, între care 15 medaliaţi olimpici, au profitat de un sistem de dopaj organizat şi supravegheat de serviciile secrete ruse, pentru Jocurile Olimpice de la Soci, din 2014.

Puşcaş a realizat un hat-trick

George Puşcaş (21 de ani) a reuşit, duminică seară, primul hat-trick în Italia. Împrumutat de Benevento în Serie B, la Novara, internaţionalul de tineret a adus victoria echipei sale în meciul cu Cittadella, scor 3-1. Marcator şi la debut, în meciul cu Ascoli, Puşcaş a deschis balul în minutul 11, când a finalizat simplu o pasă a lui Calderoni, din dreapta. Apoi, Strizzolo a egalat pentru gazde, dar vârful român şi-a pus din nou amprenta pe meci la zece minute după pauză, printr-o lovitură de cap, după un corner şi o deviere a lui Moscati. În ultimul minut de prelungiri scenariul s-a repetat, iar acelaşi Moscati l-a servit perfect pe Puşcaş pentru un nou gol cu capul, al treilea al meciului şi al cincilea al sezonului. Cu victoria de pe terenul Cittadellei, Novara strânge 30 de puncte şi urcă pe locul 13 în Serie B, la egalitate cu Salernitana şi Avellino.

 

 

 

Comentarii