Multe și mărunte: Aur la judo tineret

sâmbătă, 11 septembrie 2021, 01:43
3 MIN
 Multe și mărunte: Aur la judo tineret

 

Judoka Adrian Şulcă a câştigat, ieri, medalia de aur la categoria 73 kilograme, la Campionatul European under 21, din Luxemburg. Adrian Şulcă a avut primul tur liber, iar în prima partidă s-a impus în faţa rusului Kantemir Hajmetov. Şi-a dominat şi adversarii ulteriori, moldoveanul Tonofrei Ion şi spaniolul Javier Pena iar în semifinală l-a învins pe Vicenzo Pelligra din Italia. În finala categoriei, Şulcă l-a învins pe slovenul Jus Mecilosek prin wazari. Adrian Şulcă este component al naţionalei de tineret şi este pregătit de Emil Morar.

CM de haltere, la Taşkent

Federaţia Internaţională de Haltere (IWF) a anunţat că ediţia din acest an a Campionatelor Mondiale se va desfăşura între 7 şi 17 decembrie la Taşkent, în Uzbekistan, unde va avea loc şi congresul în cadrul căruia va fi aleasă noua conducere a IWF. Campionatele Mondiale au fost atribuite iniţial capitalei peruane Lima, care urma să le organizeze în luna noiembrie, însă Federaţia internaţională a anunţat în cursul acestei săptămâni că intenţionează să caute o nouă gazdă.
Congresul din capitala Uzbekistanului, programat pe 20 şi 21 decembrie, urmează să aleagă noua conducere a federaţiei, după seria de demisii şi retrageri din ultima perioadă, printre care şi cea a românului Nicu Vlad, care a renunţat la funcţia de vicepreşedinte al IWF până la finalizarea anchetei care îl vizează.

Güneş nu mai e selecţioner

Şenol Güneş, în vârstă de 69 de ani, nu mai este selecţionerul Turciei, el şi conducerea federaţiei decizând de comun acord să rezilieze contractul. „După reuninunile cu antrenorul Şenol Güneş,am decis de comun acord să ne separăm. Mulţumim pentru munca depusă şi şi pentru contribuţia adusă fotbalului turc de către stimatul nostru profesor, Şenol Güneş„, a anunţat forul de la Istanbul. El se afla în fruntea Turciei din 2019, când l-a înlocuit pe Mircea Lucescu.

Rolando nu mai putea fi păstrat

Juventus nu a avut de ales decât să-l vândă pe Cristiano Ronaldo în această vară, potrivit managerului Federico Cherubini. „Nu mai existau condiţiile pentru a-l păstra. Odată ce Ronaldo şi-a exprimat dorinţa de a pleca pentru noi, nu ar putea exista alt scop”, a declarat Cherubini pentru Tuttosport. „El a fost foarte direct în exprimarea dorinţei sale şi nu am putut forţa un jucător să rămână”, a declarat Cherubini. Plecarea portughezului a dus la sosirea fostului atacant al PSG Moïse Kean la Bianconeri

Nice îşi asumă sancţiunile

Preşedintele OGC Nice, Jean-Pierre Rivere, a anunţat, vineri, că gruparea franceză nu vas contesta sancţiunile dictate de Ligă după incidentele de pe Allianz Riviera, de la meciul cu Olympique Marseille, informează L’Equipe. “Ceea ce s-a întâmplat este inadmisibil. Nu se pune problema să facem apel. Comisia şi-a făcut treaba cu minuţiozitate. Datoria noastră este să ne asumăm faptele”, a spus Rivere. Comisia de Disciplină al Ligii Preofesioniste din Franţa a anunţat, miercuri, sancţiunile în urma incidentelor care au avut loc în timpul meciului Nice-Olympique Marseille, din 22 august. Meciul se va rejuca pe teren neutru şi cu porţile închise, iar clubul din Nisa a fost sancţionat cu un punct de penalizare (două în total, dar unul cu supendare).

Hiddink se retrage complet

Olandezul Guus Hiddink, în vârstă de 74 de ani, şi-a anunţat retragerea din activitatea de antrenor. „În ultima perioadă, cu pandemia, nu prea am muncit. Am discutat cu preşedintele federaţiei din Curacao şi am decis să ne încheiem colaborarea. Însă mă voi opri complet”, a spus Hiddink. Guus Hiddink a antrenat ultima dată naţionala din Curaçao. De la începutul carierei până acum el a pregătit echipele PSV, Fenerbahce, Valencia, Real Madrid, Betis, Chelsea şi Anji Mahacikala, precum şi reprezentativele Olandei, Coreei de Sud, Australiei, Rusiei, Turciei şi under 21 a Chinei.

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii