Multe şi mărunte: Cea mai tare spadasină

marți, 07 mai 2019, 01:43
3 MIN
 Multe şi mărunte: Cea mai tare spadasină

 

Sportiva Ana Maria Popescu, medaliată cu bronz la Grand Prix-ul de la Cali, în weekend, este lider în clasamentul individual FIE la spadă feminin. Ana Maria opescu are 176 de puncte şi este urmată în clasament de Mara Navarria (Italia) şi Man Wai Vivian Kong (Hong Kong). Următoarea româncă în acest clasament este Maria Udrea, care este pe locul 49, cu 39 de puncte.

Chindia se apropie de promovare

Chindia Târgovişte a învins,ieri , în deplasare, cu scorul de 1-0 (0-0), echipa Sportul Snagov, în ultimul meci al etapei a XXXIII-a a campionatului Ligii a II-a.  Liviu Mihai a marcat golul victoriei în minutul 90^3. Academica Clinceni conduce în clasament cu 76 de puncte, urmată de Chindia, cu 73 de puncte, aceste echipe fiind foarte aproape de a obţine promovarea directă în Liga I Universitatea Cluj este pe locul III, de baraj, cu 69 de puncte, urmată de Petrolul, cu 65 de puncte, şi Sportul Snagov, cu 63 de puncte. 

Titlul la volei merge la Blaj

Volei Alba Blaj a reintrat în posesia titlului naţional, după ce şi-a asigurat matematic şefia clasamentului Diviziei A1 la volei feminin. Echipa arădeană a câştigat două meciuri în două zile, care i-au adus cele şase puncte necesare obţinerii  celui de-al patrulea titlu din istorie. Sâmbătă, trupa antrenată de Darko Zakoc s-a impus la Bacău, în minimum de seturi (3-0), pentru ca luni să repete isprava pe teren propriu, dar în faţa unei echipe mai slab cotate, Dinamo Bucureşti. Alba Blaj mai are de disputat un meci pe teren propriu, cu CSM Lugoj, pe 8 mai, însă diferenţa de şase puncte faţă de locul II, CSM Bucureşti, este decisivă. Anul trecut, campionatul a fost câştigat de CSM Bucureşti.

Bratu pleacă de la Aerostar

Florin Bratu (39 de ani) a decis să plece de la Aerostar Bacău, cu cinci etape înainte de finalul campionatului.  Nou-promovata a ajuns cu un picior în liga a III-a, după eşecul din ultima etapă, 1-0 cu Ripensia la Timişoara. Până la numirea unui nou antrenor, interimatul va fi asigurat de “secundul” Andrei Vatră. Florin Bratu s-a despărţit pe cale amiabilă de Aerostar, echipă cu care oricum avea contract până la finalul sezonului. După eşecul de la Timişoara cu Ripensia, Bratu anunţase că nu va mai rămâne la echipă şi în Liga 3. Până la finalul sezonului, fostul secund al lui Bratu, Andrei Vatră, va fi antrenorul principal.

Red Bull le dă aripi

Formaţia FC Salzburg a câştigat, ieri, al şaselea titlu consecutiv în Austria, impunându-se cu scorul de 2-1 în meciul din deplasare cu Austria Viena, contând pentru play-off-ul campionatului austriac. Salzburg are nouă puncte avans faţă de echipa de pe locul doi, Linzer ASK,  astfel că nu mai poate fi depăşită în ultimele etape. Este al 13-lea titlu naţional din istoria clubului din Salzburg, al zecelea de când Red Bull este proprietar al echipei, din 2005. FC Salzburg a reuşit eventul în acest sezon, după ce a câştigat la 1 mai şi Cupa Austriei.

PSG, program de vară

Clubul Paris Saint-Germain că va disputa în această vară meciuri amicale cu Internazionale Milano şi cu Espanyol Barcelona, în China, unde va juca şi Supercupa Franţei. PSG, campioana din Ligue 1, va întâlni câştigătoarea Cupei Franţei, Rennes, în 3 august, la Shenzhen. Înaintea acestei confruntări, Paris Saint-Germain va juca împotriva echipei Internazionale Milano, în 27 iulie, la Macao, şi apoi va evolua cu Espanol Barcelona la 30 iulie, la Suzhou. Parizienii se vor afla în turneu în China în perioada 24 iulie – 3 august.

 

 

 

Comentarii