Multe și mărunte: CFR a scăpat la transferuri

miercuri, 15 ianuarie 2020, 02:43
6 MIN
 Multe și mărunte: CFR a scăpat la transferuri

 

 

CFR Cluj a scăpat de interdicţia la transferuri dictată de Comisia de Apel a FRF, după ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a suspendat decizia. Marius Bilaşco, oficial al campioanei României, a confirmat că echipa din Gruia a primit informare de la Lausanne şi poate face transferuri.La 21 decembrie, Comisia de apel a FRF a respins apelul clubului Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA şi a menţinut hotărârea instanţei de fond de sancţionare a clubului cu interzicerea legitimării jucătorilor până la următoarea evaluare, la care se constată îndeplinirea cerinţei, pentru încălcarea articolului 59 privind pragul de rentabilitateMarius Bilaşco, oficial al CFR-ului, a confirmat informaţia. Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a anunţat că decizia TAS e una provizorie şi reprezintă o suspendare a deciziei dictate de FRF. Este o suspendare a deciziei, nu avem o decizie definitivă a TAS. Procesul continuă. E pur şi simplu o măsură provizorie din partea TAS, care a decis astăzi să deblocheze transferurile. Asta nu înseamnă că decizia Federaţiei a fost una greşită. Poziţia FRF este că se va apăra, astfel încât să demonstreze că deciziile luate la nivelul Comisiei de Licenţiere au fost unele corecte, a spus Răzvan Burleanu. În Liga 1, prima perioadă de transferuri din 2020 va începe la 21 ianuarie şi se va termina în 17 februarie.

 

Trei într-o barcă

Deși au circulat în cursul zilei de ieri informații privitoare la desemnarea lui Bogdan Burcea  ca selecționer al echipei naționale feminine de handbal, președintele Federației Române de Handbal, Alexandru Dedu, a precizat că există în continuare trei opțiuni: "Comisia tehnică a federaţiei nu l-a ales pe domnul Burcea. Sunt trei oameni propuşi de comisie pentru funcţia de selecţioner, Bogdan Burcea, Ovidiu Mihăilă şi Horaţiu Paşca. Joi vom avea Consiliul de Administraţie, până atunci vom vedea cine se înhamă la această treabă", a afirmat Dedu. Bogdan Burcea este antrenorul echipei SCM Craiova, Ovidiu Mihăilă pregătește Gloria Buzău, iar Horațiu Pașca antrenează Gloria Bistrița.  Noul antrenor al echipei României va avea ca obiectiv calificarea la JO 2020, prin intermediul turneului preolimpic din Muntenegru (20-22 martie), la care mai participă Norvegia, Coreea de Nord şi echipa gazdă. Primele două clasate la acest turneu îşi asigură participarea la Tokyo.

 

Ana Popescu, lider mondial

Ana Maria Popescu a revenit în fruntea clasamentului mondial al probei de spadă, după locul doi obţinut în finala Cupei Mondiale de la Havana, informează CSA Steaua. Campioana română a adunat 176.000 de puncte şi a depăşit-o pe chinezoaica Lin Sheng (161.000 puncte). Campioana olimpică Ana Maria Popescu a cucerit, sâmbătă, medalia de argint la spadă, feminin, individual în cadrul Cupei Mondiale de la Havana (Cuba).  Competiţia a reunit cele mai bune sportive din acest moment. Sportiva roş-albastră a învins-o în optimi pe ucrainianca Olena Kriviţka, scor 15-10, în sferturi a trecut de Sun Yiwen (China) iar în semifinale de sportiva din Franţa, Marie-Florence Candassamy. În finală, Ana Maria a fost învinsă de poloneza Aleksandra Zamachowska.

Barça a depășit Real la venituri

FC Barcelona cele mai mari venituri, aproape 841 de milioane de euro, în sezonul 2018/2019, cele mai mari din lume, potrivit Deloitte's Football Money League. Barcelona a depăşit rivala Real Madrid, care a coborât pe locul II, cu 777 de milioane de euro. Ascensiunea catalanilor a fost explicată printr-o mai mică bazare pe veniturile din drepturile de televizare şi o orientare mai bună către încasări din alte surse. Pe locul 3 se află Manchester United, cu 730 de milioane de euro, dar gruparea este în pericol să piardă locul I între cluburile engleze, fiind ameninţată de Manchester City şi Liverpool, care au înregsitrat sezonul trecut 627 de milioane de euro, respectiv 621 de milioane de euro, ocupând locurile 6, respectiv 7. United este pe o pantă descendentă, iar neparticiparea în Liga Campionilor cântăreşte mult.

Probleme cu aerul la Melbourne

Maria Şarapova a abandonat meciul demostrativ disputat, ieri, la Melborune, cu germana Laura Siegemund, în cadrul Kooyong Classic. Rusoaica a început să tuşească şi a decis să părsească terenul la scorul de 7-6, 5-5, pentru adversara ei.  Cu toate aceastea, bulgarul Grigor Dimitrov şi croatul Borna Coric au intrat pe teren pentru partida lor.Australian Open a început la Melbourne sub ameninţarea calităţi scăzute a aerului. Ieri, antrenamentele au fost suspendate, iar calificările, programate la ora locală 11.00, au fost amânate o oră din acest motiv. Jucătoarea slovenă Dalila Jakupovici a fost nevoită să abandoneze meciul din primul tur al calificărilor, din cauza problemelor de respiraţie avute.Ea s-a retras de pe teren la scorul de 6-4, 5-6 în partida cu elveţianca Stefanie Voegele, după o oră şi 52 de minute de joc.

Înfrângere dramatică la polo

Naţionala de polo a României a fost învinsă ieri la Budapesta, de reprezentativa Olandei, cu scorul de 8-9 (2-2, 2-3, 4-1, 0-3) în primul meci din grupa B a Campionatului European. Pentru România au marcat Gheorghe 3 goluri, Prioteasa 2, Radu 1, Georgescu 1, Fulea. În cealaltă partidă a grupei B se întâlnesc Serbia a învins Rusia cu 13-9. Celelalte două meciuri ale tricolorilor în grupa B vor avea loc joi, cu Serbia (ora 14.00), şi sâmbătă, cu Rusia (12.30). Serbia este campioana europenă şi olimpică en-titre și este direct calificată la JO.

 

”Voluntarii” se întăresc”

FC Voluntari a anunţat, marţi, transferul jucătorilor Eric de Oliveira şi Vlad Morar. Eric a semnat un contract pe un an şi jumătate, iar Morar, pe şase luni.  Mijlocaşul brazilian în vârstă de 34 de ani a mai evoluat în cariera sa la Metropolitano, Gaz Metan Mediaş, Karpatî Lvov, Pandurii Târgu Jiu, Al-Ahli, Matsumoto Yamaga, Najram SC, Al Markhiya Sports şi Viitorul Constanţa.  Eric de Oliveira Pereira are 64 de goluri marcate în prima ligă din România fiind astfel pe prima poziţie în clasamentul golgeeterilor străini all-time din România, la egalitate cu Wesley. Mijlocaşul brazilian este câştigător al Cupei şi Supercupei României cu Viitorul Constanţa. Vlad Morar este un atacant în vârstă de 26 de ani care a mai evoluat în cariera sa la Universitatea Cluj, Petrolul Ploieşti, Beitar Jerusalem, Rapid Bucureşti, ASA Tîrgu Mureş, FC Viitorul Constanţa şi Panetolikos.

Cruyff antrenează Ecuador

Jordi Cruyff, fiul legendarlui fotbalist olandez Johan Cruyff, a fost numti la conducerea tehnică a reprezentativei Ecuadorului. Cruyff are ca obiectiv califcarea naţionalei sud-americane la Cupa Mondială din Qatar, din 2022. El îl înlocuieşte pe columbianul Hernan Dario Gomez, demis după ce naționala Ecuadorului a fost eliminată în faza grupelor Copei America, vara trecută. În vârstă de 45 de ani, Cruyff a mai antrenat echipele Maccabi Tel Aviv şi Chongqing Dangdai Lifan. Noul tehnician va debuta la 26 martie, în deplasare, cu Argentina, în preliminariile CM-2022.

 

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii