Multe si mărunte: Cristea la primul gol oltenesc

luni, 14 ianuarie 2019, 02:43
7 MIN
 Multe si mărunte: Cristea la primul gol oltenesc

 

Atacantul Andrei Cristea a deschis scorul în partida amicală pe care noua sa echipă, CSU Craiova, a câştigat-o, duminică, în Antalya, cu scorul de 2-1 (1-0), în faţa formaţiei Adana Demirspor (locul 9, în liga a doua turcă). Cristea a debutat la Craiova şi a marcat în minutul 11. Oltenii au condus cu 2-0, după reuşita lui Mihăilă, din minutul 62. Turcii au redus din diferenţă, în minutul 80, prin Kosecki. Devis Mangia a început meciul cu următorul 11: Popescu – Dimitrov, Donkor, Tiago, Bancu – Bărbuţ, Mateiu, Bic, Mitriţă – Rocha, Cristea, iar pe parcurs au mai intrat şi alţi jucători.

Dinamo,  eşec în primul test

Dinamo Bucureşti a fost învinsă, duminică, la Belek, cu scorul de 0-2 (0-1), de formaţia Hajduk Split (locul VI în prima ligă croată), în primul meci amical din 2019. Caktas ('4( şi Gyursco ('79) au marcat golurile meciului. La formaţia croată, fostul dinamovist Steliano Filip nu a făcut parte din lotul pentru această partidă. Mircea Rednic a început cu echipa Eşanu – Sorescu, Ciobotariu, Filip,  Grigore, Mustoe – Zenke, Atmane, G. Creţu, Longher – Montini, apoi, în repriza a doua, a trimis şi alţi jucători pe teren. Următoarea partidă amicală a "alb-roşilor" va avea loc, miercuri, cu FC Sion.

Înfrângeri severe în Cupa EHF

Echipa de handbal feminin SCM Craiova a fost învinsă, sâmbătă, în deplasare, cu scorul de 21-32 (10-18), de formaţia spaniolă Amara Bera Bera, în a doua partidă din grupa D a Cupei EHF. În prima dispută a grupei, SCM Craiova a învins, pe teren propriu, formaţia daneză Nykobing Falster Handbold, cu scorul de 18-12 (9-6). În continuare, SCM Craiova va juca pe 18 ianuarie pe teren propriu cu Podravka Vegeta. În 2018, Cupa EHF a fost cucerită, în premieră, de SCM Craiova. Tot ieri, Măgura Cisnădie, în grupa A, a suferit o nouă înfrângere, cedând pe teren propriu cu 20-34 (13-16) în faţa echipei germane BBM Biegtigheim. În primul meci, Măgura a pierdut în deplasare cu 18-41 în faţa echipei daneze, Esbjerg. În celălalt meci al rundei, Storhamar (Suedia) – Esbjerg 28-28. Pe 19 ianuarie, Măgura va juca pe teren propriu cu Storhamar.

 

Kobayashi a coborât printre noi

Japonezul Ryoyu Kobayashi, învingătorul Turneului celor Patru Trambuline, a câştigat sâmbătă  primul concursul de la Val di Fiemme, din cadrul Cupei Mondiale de sărituri cu schiurile, cu un total de 315 puncte (sărituri de 135 şi 136 m). Kobayashi, 22 ani, a fost urmat în clasament de polonezii Dawid Kubacki cu 288,5 puncte (122^131,5 m ) şi Kamil Stoch cu 282,9 puncte (121,5 ^133,5 m) puncte. În cel de-al doilea concurs, disputat ieri, în aceeaşi staţiune, Kobayashi a dezamăgit şi s-a clasat al şaptelea, victoria revenind, în premieră polonezului Dawid Kubacki, urmat de austriacul Stefan Kraft şi polonezul Kamil Stoch. În clasamentul Cupei Mondiale, conduce Kobayashi (1092 p), urmat de polonezii Kamil Stoch (624) şi Piotr Zyla (591).

Bilanţul turneului slovac

Naţionala de handbal masculin a României a încheiat, duminică, turneul amical din Slovacia cu un bilanţ de o victorie şi două înfrângeri. Adversare au fost Olanda şi Slovacia, cu cea din urmă tricolorii disputând două partide.În primul meci din cadrul turneului, echipa antrenată de Manuel Montoya s-a impus în faţa Olandei, scor 30-27, după care a cedat ambele dispute cu Slovacia, scor 22-23 şi 20-27. Tricolorii s-au aflat la al doilea turneu amical, după cel de la finalul anului 2018, când s-au clasat pe locul 2 în Polonia, în urma competiţiei la care au mai participat reprezentativa ţării gazdă, Cehia şi Japonia. Echipa naţională s-a reunit în 4 ianuarie, la Bucureşti, cu 18 jucători, având programate şase zile de antrenamente până la plecarea spre Slovacia.

Chipciu marchează pentru Sparta

Fotbalistul echipei Sparta Praga, Alexandru Chipciu, a înscris un gol în meciul amical câştigat, sâmbătă, cu scorul de 2-0, în faţa formaţiei Energie Cottbus. Chipciu a marcat în minutul 50. Celălalt gol a fost înscris de Tetteh (’34). Alexandru Chipciu a jucat în repriza a doua. Florin Niţă a apărat poarta echipei din Praga în prima repriză, iar Nicolae Stanciu a jucat până în minutul 74.

 

Scandări rasiste în Cupa Italiei

Formaţia AC Milan s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Italiei, după ce a învins, sâmbătă, în deplasare, cu scorul de 2-0 după prelungiri, echipa Sampdoria. Golurile au fost marcate de Cutrone, în minutele 102 şi 108. Sâmbătă a ajuns în sferturi şi Lazio Roma, după ce a învins cu 4-1 echipa Novara, prin golurile marcate de Luis Arberto (’12), Immobile (’20, ’35) şi Milinkovic (‘45^3), respectiv, Eusepi (’49 – penalty). Ştefan Radu nu a jucat la gazde, fiind suspendat, în timp ce la oaspeţi, Andrei Cordea a fost rezervă. În fine, la Bologna, Juventus a învins echipa locală cu 2-0, prin golurile marcate de Bernardeschi (‘9) şi Kean (’49. Acesta din urmă a fost ţinta manifestărilor rasiste ale unor fani ai echipei gazdă, la începutul meciului. Şi la partida Lazio – Novara au avut loc scandări rasiste, dar şi antisemite, cei care au avut astfel de manifestări fiind fanii echipei din Roma.

Chelsea ia viteză în Premier League

Formaţia Chelsea Londra a învins, sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 2-1, echipa Newcastle United, într-un meci din etapa a XXII-a a campionatului Angliei. Chelsea s-a distanţat la şase puncte de Arsenal în clasamentul Premier League şi este pe locul 4 (47 de puncte. Arsenal este pe cinci (41 de puncte). Golurile învingătorilor au fost marcate de Pedro (‘9) şi Willian (’57). Pentru Newcastle a înscris Clark, în minutul 40. Arsenal a pierdut pe terenul concitadinilor de la West Ham cu 0-1. Golul a fost marcat de Declan Rice, în minutul 48. Tot în Premier League, formaţia Brighton, la care evoluează Florin Andone, a fost învinsă pe teren propriu, cu scorul de 0-1, de echipa Liverpool, liderul din Premier League. Golul a fost marcat de Mohamed Salah, în minutul 50, din penalty, Andone a intrat pe teren în minutul 66.

A murit Masinga

Fostul internaţional sud-african Phil Masinga a încetat din viaţă, la vârsta de 49 de ani, a anunţat federaţia din Africa de Sud. “O zi tristă pentru fotbalul sud-african. A murit un slujitor loial al fotbalului, pe teren şi în afara terenului”, a declarat preşedintele forului, Danny Jordaan. Federaţia nu a precizat cauza morţii fostului jucător. Masinga a jucat în 58 de meciuri pentru naţionala Africii de Sud, în perioada 1992-2001, şi a înscris 18 goluri. La nivel de echipe de club, Phil Masinga a evoluat pentru Jomo Cosmos, Mamelodi Sundowns, LeedsUnited, St. Gallen, Salernitana, Bari şi Al Wahda.

 Maradona, operat la stomac

Fostul internaţional Argentinian Diego Maradona a fost supus, sâmbătă, unei intervenţii chirurgicale pentru o hemoragie la stomac. Operaţia s-a desfăşurat fără probleme, a anunţat avocatul tehnicianului, potrivit Reuters. Maradona, în vârstă de 58 de ani, a descoperit că are hemoragie în timpul unui control la spitalul din Olivos, la începutul lunii ianuarie. Operaţia făcută pentru stoparea sângerării cauzate de o hernie, nu a fost complicată, dar a avut ca scop rezolvarea “neplăcerilor” cauzate de problemă. De-a lungul timpului, Maradona a ajuns de mai multe ori la spital. Ultima dată, el a avut probleme în timpul Cupei Mondiale din 2018, din Rusia, când a leşinat într-o lojă, la meciul Argentina – Nigeria.

           

Spectator rănit cu camionul

Rusul Andrei Karghinov, fost câştigător al Raliului Dakar, a fost exclus de la actuala ediţie a competiţiei, după ce a rănit un spectator cu camionul şi a plecat mai departe, relatează Reuters. Karghinov, câştigător în 2014, era pe locul trei în momentul accidentului, vineri, şi avea două etape câştigate din cele cinci, la camioane. “Un bărbat în vârstă de 60 de ani din Africa de Sud, care urmărea cursa dintr-un loc nesecurizat, a fost lovit de un camion de cursă (Andrei Karghinov). Concurentul a fost exclus din competiţie pentru că nu a oprit pentru a vedea ce are spectatorul rănit”, se arată într-un comunicat al organizatorilor. Spectatorul a suferit o fractură de femur şi a fost transportat la spital, la Arequipa.

 

 

 

Comentarii