Multe și mărunte: Cupa României, la Voluntari

sâmbătă, 19 februarie 2022, 02:43
5 MIN
 Multe și mărunte: Cupa României, la Voluntari

 

Echipa de baschet masculin CSO Voluntari a câştigat Cupa României, după ce a învins în finala competiţiei, formaţia SCM Craiova, la Turneul Final Four din Bănie. CSO Voluntari s-a impus cu scorul de 89-75 (45-38). Principalii marcatori ai finalei au fost Badiu 19 puncte şi Gothcer 18, pentru CSO Voluntari, respectiv Franklin, Qualls, Wyatt, câte 14, pentru SCM Craiova. n semifinale, CSO Voluntari a trecut de campioana U BT Cluj, scor 81-80, iar SCM Craiova a eliminat pe CSM Galaţi, cu 104-94. SCM Craiova a jucat pentru prima dată finala Cupei României, în timp ce echipa CSO Voluntari este câştigătoarea trofeului din 2021 şi o păstrează în „vitrină”.

Alt şef antidoping

Agenţia Naţională Antidoping a anunţat că are un nou preşedinte, în persoana lui Ştefan Rohnean. Acesta va ocupa locul lăsat liber spre finele anului trecut de către fostul arbitru internaţional de fotbal, Cristian Balaj. Ştefan Rohnean este licenţiat în relaţii economice internaţionale şi ştiinţe juridice şi are experienţă administrativă şi managerială atât în mediul privat, cât şi în serviciul statului. Din 2015, el a fost director al Complexului Sportiv Naţional „Lia Manoliu”, instituţie publică aflată în subordinea Ministerului Sportului. Cristian Balaj a părăsit acest post în noimebrie 2021, după 33 de luni, pentru a deveni preşedinte la CFR Cluj.

O măsură aşteptată la patinaj

Federaţia internaţională de patinaj (ISU) a anunţat, ieri, că va propune o măsură vizând creşterea vârstei minime pentru a putea concura la seniori cu ocazia viitorului său congres din luna iunie, ca urmare a cazului de dopaj al rusoaicei Kamila Valieva, izbucnit la Jocurile Olimpice de la Beijing. „ Propunerea detaliată va fi publicată pe 30 aprilie. Pentru a fi acceptată, o propunere trebuie votată de două treimi din membrii ISU”, transmite Federaţia internaţională.

Regal Dinamo-Barcelona

Campioana României la handbal masculin, Dinamo Bucureşti, a avut parte, joi seară, de un meci de gală pe teren propriu, în etapa a 11-a din grupa B a Ligii Campionilor, cu deţinătoarea trofeului, FC Barcelona. În faţa propriilor fani, care au aplaudat la scenă deschisă ambele echipe, Dinamo a fost învinsă de starurile de la FC Barcelona, cu scorul de 30-35(15-17). Principalii marcatori ai meciului de joi seară au fost Mamdouh 9 goluri, Nantes Campos 8, pentru Dinamo, respectiv Mem 9 şi Langaro Inoue 7, pentru iberici. În etapa a 11-a din grupa B s-au mai jucat partidele Flensburg – Vive Kielce 25-33 şi FC Porto – Veszprem 28-28, în timp ce disputa dintre HC Motor şi PSG este amânată. După 11 runde, Dinamo ocupă locul 8, ultimul, cu 6 puncte, iar la vârful clasamentului se află Vive Kielce 16 puncte, Veszprem 13 şi PSG 12, ultima însă cu un meci mai puţin disputat. În etapa a 12-a, Dinamo Bucureşti va juca în deplasare, cu FC Porto, în 24 februarie.

Nou format în Cupa Davis

Cupa Davis îşi schimbă din nou formatul, cu o etapă a grupelor programată în perioada 14-18 septembrie, în patru oraşe gazdă, în timp ce faza finală va avea loc în perioada 23-27 noiembrie. Anul acesta, faza grupelor a fost într-adevăr programată după US Open şi va avea loc în perioada 14-18 septembrie, în patru oraşe gazdă care nu au fost încă desemnate. Cele şaisprezece echipe calificate vor fi împărţite în patru grupe de câte patru iar primele două din fiecare grupă vor intra în faza finală (sferturi, semifinale, finală), menţinută la sfârşitul anului, în perioada 23-27 noiembrie. Patru echipe şi-au asigurat deja prezenţa în această fază a grupelor şi anume Rusia (deţinătoarea titlului), Croaţia (finalistă), Serbia şi Marea Britanie (invitaţii).

Ujah îşi scoate echipa de pe podium

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a anunţat, ieri decizia în cazul sprinterului britanic Chijindu Ujah, medaliat cu argint în proba de ştafetă 4×100 m la Jocurile Olimpice de la Tokyo şi depistat pozitiv apoi cu o substanţă interzisă. Ca urmare a descalificării lui Ujah, întreaga ştafetă a Marii Britanii din care de a făcut parte sportivul (alături de Zharnel Hughes, Richard Kilty şi Nethaneel Mitchell-Blake) a fost descalificată, astfel că pierde argintul olimpic la Tokyo.Chijindu Ujah a fost suspendat provizoriu după ce analiza eşantionului A de la Tokyo a relevat prezenţa a două substanţe interzise: ostarină şi S-23. În septembrie 2021, a venit rezultatul analizei eşantionului B în cazul sportivului, de asemenea pozitiv.

Ucraina preia ştafeta dopingului?

Sportiva ucraineană Lidia Hunko, care evoluează în proba de bob, a fost depistată pozitiv în timpul Jocurilor Olimpice de la Beijing, a anunţat Agenţia Internaţională de Control (ITA).  Substanţa identificată în proba prelevată pe 14 februarie este dehidroclormetiltestosteron, care aparţine clasei de steroizi androgeni anabolizanţi, precizează organismul responsabil cu programul antidoping al Jocurilor. Hunko, 28 de ani, a fost suspendată provizoriu. La bob din 2019, ea a terminat pe locul 20 la monobob, o nouă probă din programul olimpic. Acesta este al doilea caz de dopaj privind delegaţia ucraineană şi al treilea caz la Jocurile Olimpice-2022.

Turneu de calificare la polo feminin

Selecţionata feminină României a debutat cu dreptul preliminariile Campionatelor Europene de polo pe apă 2022, prin victoria cu 15-4 (2-1, 5-0, 5-1, 3-2) în faţa Irlandei, joi seara, în Bazinul Steaua din Bucureşti, care găzduieşte meciurile din Grupa A. Golurile tricolorelor au fost reuşite de Demi Cărpătorea 3, Krisztina Szeghalmi 3, Briana Mihăilă 3, Xebnia Bonca 2, Johanna Toth 2 şi Alina Olteanu 2. În celălalt meci al zilei, Slovacia a dispus de Ucraina cu 17-5.Ieri, România a înins Slovacia cu 9-8 (1-2, 2-0, 4-2, 2-4), iar Irlanda şi Ucraina au remizat, scor 8-8. Din grupă mai face parte şi Germania, care a învins Slovacia cu 12-4 şi Ucraina cu 15-6. Germania şi România conduc în clasamentul grupei cu câte 6 p. Primele două clasate se vor califica la turneul final, care va fi găzduit de Split (Croaţia), în perioada 27 august-10 septembrie.

 

Comentarii