Multe și mărunte: Despărţire cu mulţumiri pentru Contra

vineri, 22 noiembrie 2019, 02:43
5 MIN
 Multe și mărunte: Despărţire cu mulţumiri pentru Contra

Federaţia Română de Fotbal a anunţat oficial, joi, despărţirea de selecţionerul Cosmin Contra, căruia i-a mulţumit pentru toată activitatea lui la conducerea staff-ului tehnic al echipei naţionale, precum şi pentru modul exemplar în care s-a implicat în colaborarea cu ceilalţi selecţioneri ai loturilor de juniori şi tineret. „În mandatul lui Cosmin Contra, au debutat la echipa naţională 20 de jucători, dintre care mai mult de jumătate tineri şi foarte tineri. Este vorba de George Puşcaş, Ianis Hagi, Dennis Man, Tudor Băluţă, Ionuţ Nedelcearu, Florinel Coman, Adrian Rus, Alexandru Cicâldău, Florin Ştefan, Denis Drăguş, Alexandru Ioniţă, Nicuşor Bancu, Florin Niţă, Alexandru Mitriţă, Paul Anton, Mihai Bălaşa, Iulian Cristea, Mihai Bordeianu, Vasile Mogoş, George Ţucudean! Echipa naţională va rămâne totdeauna «acasă» pentru fostul tricolor şi actualul tehnician Cosmin Contra”, se arată pe site-ul oficial al FRF.

Şanse de calificare în optimi

Echipa U BT Cluj-Napoca a învins, miercuri, în deplasare, cu scorul de 86-76, formaţia BC Balkan Botevgrad (Bulgaria), într-un meci din grupa G a FIBA Europe Cup.Celălalt rezultat înregistrat în această rundă este Södertalje – Enisei Krasnoiarsk 65-92. În clasament, Enisei şi UBT conduc la egalitate în grupă, cu câte nouă puncte şi se vor întâlni în meciul următor, pe 27 noiembrie, la Cluj. În Rusia, gazdele au câştigat cu 97-87. În grupa D, CSM Oradea a pierdut confruntarea de acasă cu echipa turcă Bahceşehir, scor 77-88, iar CSU Sibiu a dispus în deplasare cu 91-69 echipa franceză Fribourg Olympic. Clasament: 1. Bahceşehir – 9 p; 2. Oradea – 9 p; 3. Sibiu – 6 p; 4. Fribourg – 6 p. Ultima etapă a grupei D programează, la 27 noiembrie, confruntările Bahceşehir – CSU Sibiu şi CSM Oradea – Fribourg.

Radu cel norocos

Cotidianul Il Messaggero a analizat partidele jucate de Lazio în acest sezon şi a ajuns la concluzia că jucătorul care aduce noroc formaţiei din capitala Italiei este Ştefan Radu. Cu fundaşul român pe teren, Lazio are o medie de 2,1 puncte pe meci. Niciun alt jucător din lot nu îl depăşeşte la acest capitol. Radu a fost accidentat în ultimele partide, dar este refăcut şi va evolua, dumincă, în deplasare, cu Sassuolo. El a jucat zece meciuri în acest sezon, toate în Serie A, şi doar într-unul pierdut, scor 1-2, cu Spal, în deplasare. El nu a fost pe teren la niciunul dintre jocurile disputate de Lazio în Liga Europa, în Grupa E, din care face parte şi CFR Cluj. După 12 etape din Serie A, formaţia din Roma este pe locul 3, cu 24 de puncte, după Juventus, 32 de puncte, şi Inter Milano, 31 de puncte. 

UEFA se pune pe sancţiuni

Federaţiile de fotbal din Belgia, Olanda, Portugalia, Danemarca şi Norvegia sunt vizate de proceduri disciplinare ale UEFA, după meciurile din preliminariile Campionatului European, a anunţat forul continental. După meciul Rusia – Belgia, scor 1-4, din 16 noiembrie, belgienii riscă sancţiuni pentru start întârziat şi pentru o neconcordanţă de pe foaia de joc. După meciul Olanda – Estonia, scor 5-0, din 19 noiembrie, olandezii ar putea fi sancţionaţi pentru o reluare pe ecranul de la stadion, După Portugalia – Lituania, scor 6-0, din 14 noiembrie, Portugalia va fi sancţionată pentru pătrunderea supporterilor pe teren. După partida Danemarca – Gibraltar, scor 6-0, din 15 noiembrie, danezii riscă sancţiuni pentru folosirea de obiecte pirotehnice şi pătrunderea suporterilor pe teren. De asemenea şi-ar putea afla sancţiunea şi federaţia norvegiană, vizată de o procedură pentru folosirea de obiecte pirotehnice la meciul de acasă cu Insulele Feroe, scor 4-0, din 15 noiembrie.

 

 

Fete care schimbă antrenorii

Ucraineanca Daiana Iastremska, locul 22 WTA, va lucra în 2020 cu antrenorul german Sascha Bajin, care a colaborat cu franţuzoaica Kristina Mladenovic şi japoneza Naomi Osaka, Iastremska a avut un foarte bun sezon în acest an, pe care l-a început pe locul 60, câştigând titluri la Hua Hin şi Strasbourg şi având victorii obţinute în faţa unor jucătoare de top, ca Arina Sabalenka, Karolina Pliskova, Johanna Konta, Caroline Wozniacki şi Garbine Muguruza. Ucraineanca a lucrat până în octombrie cu belgianul Olivier Jeunehomme. Şi germana Angelique Kerber, locul 20 WTA, şi-a anunţat antrenorul, pe compatriotul ei Dieter Kindlmann, care îl înlocuieşte pe Rainer Schüttler. Kindlmann, fost tenisman, locul 130 ATP, a mai lucrat cu Madison Keys, în 2017, anul în care americanca a juca singura ei finală de Grand Slam din carieră, la US Open, apoi cu belgianca Elise Mertens, în 2018, şi cu australianca Ajla Tomljanovic, în 2019.

Scuderia, acuzată că trişează

Comisari ai Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA) au confiscat o parte din sistemul de alimentare al unui monopost Ferrari, după Marele Premiu de Formula 1 al Braziliei, care a avut loc, duminică. Această investigaţie a fost iniţiată după ce Red Bull a acuzat scuderia că trişează, „păcălind” senzorii care stabilesc debitul de combustibil montaţi pe sistemul de alimentare al motorului. Pe lângă componentele Ferrari, comisarii FIA au confiscat şi elemente asemănătoare de pe un monopost Hass, echipă client a echipei italiene. La Sao Paulo, piloţii Ferrari, germanul Sebastian Vettel şi Charles Leclerc din Monaco, au abandonat, după ce s-au ciocnit unul cu altul, în turul 65/71, într-un moment în care ocupau locurile IV, respectiv V. Cursa a fost câptigată de olandezul Max Verstappen de la Red Bull.

Civilizaţie de fani

Mercedes Nuno a înregistrat 90 de minute de insulte sexiste primite de fiica ei, arbitru de fotbal, în vârstă de 18 ani, care a condus un meci de juniori (16-19 ani) dintre Unión Deportiva de San Lorenzo de El Escorial şi CUC de Collado Villalba, disputat în apropierea Madridului. „Într-un moment în care nu am mai putut suporta o asemenea lipsă de educaţie şi de respect, le-am spus suporterilor echipei locale că eram mama şi că vor înţelege că nu voi permite această lipsă de respect la adresa fiicei mele şi nici a altcuiva. Şi că se aşteaptă de la o tribună de mame şi taţi sportivitate şi educaţie. Însă răspunsul pe care l-am primit a fost mai multe insulte şi mai jignitoare la adresa ei. Până la punctul de a-mi spune că dacă nu-mi place să plec. Şi, bine, am început o înregistrare audio”, a fost mesajul mamei arbitrului, consilier pentru sport într-o localitate din apropiere, postat pe Twitter. Ea a publicat şi un fragment din inregistrarea făcută. Cuvintele adresate arbitrului au fost incalificabile, de la „curvă”, „fiică de curvă” la „retradară” şi handicapată.

 

Comentarii