Multe și mărunte: FCUCraiova zburdă spre Liga I

marți, 04 mai 2021, 04:36
4 MIN
 Multe și mărunte: FCUCraiova zburdă spre Liga I

 

FC Rapid Bucureşti a obţinut o victorie importantă, 2-0 (1-0) cu AFK Csikszereda (Miercurea Ciuc), sâmbătă seara, pe teren propriu, la Mogoşoaia, într-un meci din etapa a şasea a play-off-ului Ligii a II-a de fotbal. Cu o zi înainte FCU Craiova a învins, în Bănie, cu 4-2 pe CS Mioveni şi se apropie vertiginos de promovarea în L1, deşi mai sunt de jucat trei etape. Într-un alt meci, ASU Poli Timişoara a învins, pe terenul său, cu 2-1 pe Dunărea Călăraşi: Clasament; 1. Craiova – 49 p; 2. Rapid – 46 p; 3. Mioveni – 42 p; 3. Călăraşi – 39 p; 5.Csikszereda – 36p; 6.ASU Poli – 36 p. Primele două echipe promovează direct, următoarele două joacă baraj cu locurile 13 şi 15 din L1.

Campanie penibilă

Naţionala de handbal masculin a României a ratat duminică, în deplasare, calificarea la turneul final al Campionatului European din 2022, după ce a fost învinsă de reprezentativa Muntenegrului, scor 19-23 (9-9), în ultimul meci din grupa 8 preliminară. Tot duminică, în cealaltă partidă a grupei, Suedia a învins Kosovo, scor 39-16. Astfel, grupa 8 preliminară se încheie cu clasamentul : 1. Suedia – 12 p; 2.Muntenegru – 6 p; 3.Kosovo – 3p; 4.România 3 – p. România ratează astfel încă o calificare la un turneu final de Campionat European, la 25 de ani de la ultima participare, când, în 1996, a ocupat locul al 9-lea.

Slavia biruie cu Stanciu

Formaţia Slavia Praga, la care joacă Nicolae Stanciu, a câştigat, duminică, pentru a treia oară consecutiv titlul în Cehia, a doua oară cu fotbalistul român. Neînvinsă de 42 de meciuri în campionat, Slavia s-a impus duminică, pe teren propriu, cu scorul de 5-1 în faţa echipei Viktoria Plzen, în etapa a 30-a a actualului sezon. Stanciu, care a intrat la pauză, a înscris golul care a stabilit scorul final, în minutul 84. Cu patru etape înainte de finalul sezonului, Slavia Praga are 78 de puncte, astfel că nu mai poate fi depăşită de ocupanta locului 2, Jablonec (62 de puncte).

 

Inter, campioana Seriei A

Echipa Internazionale Milano, la care este legitimat Ionuţ Radu, a câştigat, duminică, pentru a 19-a oară titlul în Serie A, după ce rivala Atalanta a remizat cu Sassuolo, scor 1-1, în etapa a XXXIV-a. Cu patru etape înainte de finalul sezonului, Inter are 82 de puncte, în timp ce Atalanta (locul 2) are 69 de puncte, astfel că nu-i mai poate depăşi pe milanezi.

Din nou, Lewis Hamilton

Britanicul Lewis Hamilton (Mercedes) a câştigat, duminică, la Portimao, Marele Premiu al Portugaliei, a treia etapă a Campionatului Mondial de Formula 1. Pentru Hamilton este al doilea succes din acest sezon şi al 97-lea din carieră. Pe locul doi s-a clasat Max Verstappen (Olanda, Red Bull Racing), iar pe trei a terminat Valtteri Bottas (Finlanda, Mercedes). Top 10 este completat de Sergio Perez (Mexic, Red Bull Racing), Lando Norris (Marea Britanie, McLaren), Charles Leclerc (Monaco, Ferrari), Esteban Ocon (Franţa, Alpine), Fernando Alonso (Spania, Alpine), Daniel Ricciardo (Australia, McLaren) şi Pierre Gasly (Franţa, AlphaTauri). Etapa a patra, Marele Premiu al Spaniei, va avea loc în 9 mai, la Montmelo.

Geraint  a câştigat Turul Romandiei

Ciclistul galez Geraint Thomas (Ineos Grenadiers) a câştigat duminică a 74-a ediţie a Turului Romandiei (Elveţia, după ce s-a clasat al treilea în ultima etapă, un contratimp de 16,1 km disputat la Fribourg şi care a fost câştigat de francezul Remi Cavagna (Deceuninck Quic-Step). Cavagna a fost urmat în clasament de elveţianul Stefan Bissegger (EF Education-Nippo) la 6 secunde şi de Geraint Thomas, la 16 s. În clasamentul general, Geraint Thomas, câştigătorul Turului Franţei 2018, s-a clasat pe primul loc, fiind urmat de australianul Richie Porte (Ineos Grenadiers) la 28 sec şi de italianul Fausto Masnada (Deceuninck Quic-Step) la 38 sec. Fostul lider, canadianul, Michael Woods (Israel Start-Up Nation), a ocupat în final locul V la 43 sec.

Demitere la Valencia

Antrenorul Javi Gracia a fost dat afară de la conducerea echipei Valencia, după înfrângerea suferită, duminică, în faţa FC Barcelona. Salvador „Voro” Gonzalez va prelua prima echipă, pro vizoriu, Voro, 57 de ani, va asigura interimatul pe banca echipei din Valencia pentru a şaptea oară în carieră. El a fost în aceeaşi situaţie vara trecută, după plecarea lui Albert Celades. După a XIV-a înfrângere în LaLiga, Valencia ocupă locul 14, cu 36 de puncte, la şase puncte de Huesca, de pe locul 18, retrogradabil, cu patru etape rămase de jucat în acest sezon.

 

Comentarii