Multe şi mărunte: Gavril a ratat centura WBC

luni, 19 februarie 2018, 02:43
5 MIN
 Multe şi mărunte: Gavril a ratat centura WBC

 

Pugilistul Ronald Gavril a fost învins din nou de David Benavidez, într-un meci pentru centura WBC la categoria supermijlocie disputat la Las Vegas. Rivalul a fost văzut câştigător de toţi cei trei arbitri – judecători, scor 119-109, 120-108 şi 120-108. Ronald Gavril, 31 de ani, a ratat şansa de a deveni numărul unu în lume la supermijlocie. A fost a doua oară când cei doi s-au întâlnit, primul duel fiind în septembrie, când partida a fost mult mai echilibrată. Acum, Benavidez, 21 de ani, a controlat cele 12 runde şi şi-a păstrat centura, iar palmaresul său e unul impresionant: 20 de victorii, dintre care 17 KO, şi nicio înfrângere. De partea celalată, Ronald Gavril, românul care se antrenează la sala celebrului Floyd Mayweather şi e impresariat de acesta, are 18 succese, dintre care 14 KO, dar şi trei meciuri pierdute.

Import masiv din Macedonia

Handbalistele Dragana Cvijic, Jovanka Radicevic şi Andrea Lekic, toate de la Vardar Skopje, vor evolua din sezonul viitorul la campioana României, CSM Bucureşti. Cele trei handbaliste au semnat contracte valabile pe două sezoane, începând din stagiunea 2018-2019. Toate cele trei handbaliste evoluează în prezent la Vardar Skopje, care se confruntă însă cu probleme financiare. Dragana Cvijic (27 de ani) este componentă a naţionalei Serbiei, iar timp de şase sezoane (2011-2017) a evoluat la Buducnost, unde a fost colegă de echipă cu Cristina Neagu. La rândul său, Jovanka Radicevic (31 de ani) joacă şi pentru Muntenegru, fiind şi ea componentă a formaţiei Buducnost timp de şapte sezoane, după care a trecut la Györ (2011-2013), iar la CSM Bucureşti va veni de la Vardar. Andrea Lekic (30 de ani) evoluează şi ea pentru Serbia, cu care a câştigat medalia de argint la CM2013, din acelaşi an fiind jucătoarea formaţiei Vardar.

Ambros Martin pleacă de la Györ

Ambros Martin, selecţionerul României la handbal feminin, a anunţat că va pleca de la Györ la sfârşitul acestui sezon. Triplu câştigător al Ligii Campionilor cu formaţia maghiară, antrenorul spaniol va părăsi Ungaria după şase ani. Cea mai probabilă destinaţie a spaniolului este Rostov-Don. "Fanii formaţiei ştiau deja asta, le-am spus-o într-o întâlnire din urmă cu câteva luni. Inima vrea să rămân aici, dar mintea a dictat. A fost cea mai grea decizie din viaţa mea. Ultimii şase ani au fost absolut minunaţi. Fanii sunt incredibili, jucătoarele au fost mereu lângă mine. Circumstanţele din jurul echipei m-au făcut să iau hotărârea asta", a declarat Ambros Martin. În vârstă de 49 de ani, Ambros Martin pregăteşte echipa naţională a României din 2016.

 

Eliminare la polo

Naţionala de polo a României a ratat, duminică, la turneul de la Kecskemet, calificarea la Turneul Final 8 al Europa Cup, după ce a fost învinsă de reprezentativa Spaniei, cu scorul de 4-10 (0-3, 2-1, 1-4, 1-2) în ultimul meci din grupa A. Marcatorii tricolori au fost Radu 2, Negrean 1, Gergelyfi 1. Spania adună şase puncte în urma victoriei. În primele trei meciuri din grupa A, România a înregistrat rezultatele: 7-4 cu Franţa, 7-10 cu Ungaria şi 5-5 cu Georgia, astfel că încheie cu patru puncte pe locul patru şi ratează calificarea mai departe. Pe locul cinci se află Georgia, cu un punct. Naţionala României va susţine, după turneul de la Kecskemet, meciurile de baraj pentru Campionatul European, în compania Cehiei. Prima partidă va avea loc în 24 februarie, la Bucureşti, iar cea retur, în 3 martie, la Brno, câştigătoarea urmând a se califica la turneul final al CE.

Bokila nu s-a lipit de Dinamo

FC Dinamo Bucureşti şi atacantul Jeremy Loteteka Bokila au convenit, pe cale amiabilă, încheierea raporturilor contractuale.  Transferat la Dinamo în luna septembrie a anului trecut, Bokila a adunat 13 meciuri şi un gol pentru echipa din Ştefan cel Mare în Liga 1 Betano şi Cupa României. Un gol a marcat Bokila pentru Dinamo în partida cu Gaz Metan Mediaş, 3-0 pentru echipa din ştefan cel Mare în Liga 1 Betano (etapa 17). 30 de ani va împlini Bokila în 2018, pe 14 noiembrie.

Vlad Moldoveanu trece la cuţit

Vlad Moldoveanu, jucătorul naţionalei de baschet masculin, ratează partidele din preliminariile CM2019 cu Croaţia şi Italia din această lună, dar şi finalul sezonului cu echipa de club Demir Inşaat, după ce a fost operat la genunchi. Internaţionalul român a plecat în SUA, unde îşi face recuperarea. Vlad Moldoveanu a suferit o intervenţie chirurgicală la genunchi, în urma unor leziuni de cartilaj, şi ar urma să fie indisponibil circa trei luni. El a fost operat în Belgia, iar acum se află în SUA, alături de familie, pentru recuperare. În 12 februarie, internaţionalul român a împlinit 30 de ani. În urma intervenţiei suferite, Vlad Moldoveanu va rata finalul de sezon în prima ligă turcă, cu Demir Inşaat, dar şi meciurile naţionalei programate în această lună în preliminariile CM2019, cu Croaţia (22 februarie) şi cu Italia (26 februarie).

Neuville a câştigat Raliul Suediei

Belgianul Thierry Neuville (Hyundai) a câştigat, ieri Raliul Suediei, a doua etapă a Campionatului Monndial de Raliuri. Pe locul doi s-a clasat irlandezul Craig Breen (Citroen), cea mai bună poziţie din cariera sa, iar al treilea a terminat norvegianul Andreas Mikkelsen (Hyundai). Etapa a treia va avea loc în perioada 8-11 martie, în Mexic. Neuville este lider în clasamentul general, cu 41 de puncte, urmat de francezul Sebastian Ogier, cu 30 de puncte, şi de finlandezul Jari-Matti Latvala – 23 de puncte.

Telenovelă cu Arantxa

Soţul fostei jucătoare de tenis Arantxei Sánchez, Josep Santacana, a intentat divorţul şi a cerut custodia celor doi copii. El a plecat din casa de la Miami, luând toate bunurile fostei sportive, inclusiv trofeele câştigate de-a lungul carierei. Josep Santacana a cerut custodia totală a celor doi copii, Arantxa şi Leo, de 9 ş 7 ani, invocând faptul că fosta sportivă nu are capacitatea mentală pentru a se ocupa de aceştia. Potrivit Marca, el s-a mutat cu noua sa parteneră, cu care are o relaţie de câteva luni. Arantxa Sanchez şi Josep Santacana formau un cuplu de 11 ani şi locuiau la Miami. După ce a început relaţia cu Santacana, Aranxta a întrerupt orice legătură cu familia ei, aceasta apreciind că bărbatul vrea doar banii fostei sportive. Sanchez şi-a trecut toată averea pe numele lui Santacana, iar acum trăieşte din salariul de director sportiv la centrul Metropolitan School şi din colaborări cu diverse televiziuni pentru a comenta meciuri de tenis. Arantxa Sanchez datorează fiscului spaniol 1.7 milioane de euro şi are o datorie de 7,5 milioane de euro la o bancă, în urma unui împrumut făcut pentru a plăti alte datorii.

 

 

Comentarii