Multe şi mărunte: Jitaru, recidivistul!

luni, 02 aprilie 2018, 01:43
5 MIN
 Multe şi mărunte: Jitaru, recidivistul!

 

Pugilistul Robert Jitaru a câştigat medalia de aur, la categoria 56 kg, ieri, în cadrul Campionatelor Europene de box Under 22 de la Târgu Jiu. Sportivul originar din Brăila, dar legitimat la CSA Steaua, s-a impus la puncte în finala disputată cu azerul Taifur Aliev. România a mai avut două reprezentante în finalele europene, ambele fete rămânând cu medaliile de argint. La 57 kg, Cristina Cosma (CSA Steaua) a cedat în faţa campioanei mondiale Irma Testa (Italia). La ^81 kg, Alina Gabriela Ene (CSM Slatina) a fost învinsă la puncte de sportiva maghiară Adrienn Juhasz, cele două fiind de fapt singurele sportive prezente în concurs la această categorie. România a mai obţinut o medalie de bronz prin Alberto Biro (SCM Bacău), la categoria 81 kg.

CSM a câştigat Cupa la rugby

La prima sa calificare într-o finală naţională, echipa de rugby CSM Bucureşti a câştigat Cupa României, după ce s-a impus cu 27-26 (6-9), după prelungiri, în finala disputată cu Ştiinţa Baia Mare pe stadionul Iuliu Haţieganu din Cluj. Prima repriză a fost una extrem de echilibrată, punctele fiind marcate din lovituri de picior: Taniela Maravunawasawasa – trei lovituri de pedeapsă (Ştiinţa Baia Mare), Valentin Calafeteanu – o lovitură de pedeapsă şi un dropgol. După pauză, băimărenii au reuşit primul eseu, prin Mtya Dumani, încercare convertită de Taniela, scor 16-6. CSM a revenit însă puternic, cu două lovituri de pedeapsă (prin Darren Baron) şi un eseu (Beliashvili, transformat de Baron), luând avans de trei puncte pe tabelă: 19-16. La ultima fază, ştiinţa Baia Mare a egalat printr-o lovitură de pedeapsă a lui Taniela, care a trimis finala în prelungiri. Au urmat două reprize ”extra”, în care finalistele şi-au împărţit momentele de dominare. Prima a aparţinut băimărenilor (26-22 la finele ei), a doua a fost a CSM, care a dat lovitura de graţie prin Sioeli Lama (eseu la colţ).

Încă trei medalii pentru halterofili

Sportivul Nicolae Onică a obţinut, sâmbătă, medaliile de aur la aruncat şi la total, la categoria 94 de kilograme, şi s-a clasat pe locul doi la smuls, în cadrul Campionatelor Europene de haltere de la Izvorani. Onică a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului cu o performanţă de 210 kg la aruncat şi cu un total de 381 kg. La smuls, el a avut 171 kg. Primul s-a clasat, la smuls, lituanianul Stanulis Zygimantas, cu 172 kilograme. România este lider în clasamentul pe naţiuni al competiţiei, cu 23 de medalii: nouă de aur, opt de argint şi şase de bronz.

 

Torje, exclus din “haită”

Jucătorul  Gabi Torje a fost exclus din lot de către antrenorul Florin Bratu, mijlocaşul adu s ca un star urmând a nu face deplasarea pentru meciul cu FC Botoşani. Conform Digi Sport, jucătorul de 28 de ani a avut câteva escapade nocturne, iar Bratu nu tolerează ca elevii săi să aibă o viaţă extrasportivă agitată. În plus, Torje nu e la greutatea optimă, având trei kilograme mai mult şi pe lângă randamentul slab din timpul meciurilor, el nu are o atitudine potrivită nici în timpul antrenamentelor. În meciul cu Juventus, Gabi Torje a fost schimbat după 45 de minute, iar tehnicianul dinamovist s-a arătat nemulţumit. Nu e primul episod în care Bratu şi Torje se contrează, iar relaţia dintre ei e acum extrem de rece. Există varianta ca Torje să nu mai bifeze niciun minut în tricoul lui Dinamo până la finalul sezonului, după care mijlocaşul îşi va căuta un angajament în străinătate.

Djokovic s-a despărţit de Agassi

Fostul tenisman american Andre Agassi nu mai este antrenorul vedetei ATP, Novak Djokovic. "Am încercat să-l ajut pe Novak şi am avut cele mai bune intenţii. Dar de prea multe ori nu am fost de acord în privinţa unor chestiuni", a spus Agassi. Colaborarea lor a început la Roland Garros şi nu a durat decât zece luni, întrerupte şi de accidentarea lui Djokovic la cot. Şi Darren Cahill, antrenorul Simonei Halep şi fost antrenor al lui Andre Agassi, a declarat că nu este sigur că Novak Djokovic s-a implicat total în colaborarea cu Andre Agassi.

Joshua a unificat centurile greilor

Pugilistul britanic Anthony Joshua l-a învins, sâmbătă, pe neo-zeelandezul Joseph Parker, într-o gala desfăşurată la Cardiff, şi a unificat centurile IBF, WBA Super, IBO şi WBO la categoria grea. Cei trei arbitri-judecători l-au declarat câştigător la puncte pe Joshua (118-110, 118-110, 119-109). Pentru Joshua, care are acum în palmares 21 de victorii, a fost primul succes la puncte, în precedentele 20 de meciuri el impunându-se prin KO tehnic şi KO. Joseph Parker, care a pierdut centura WBO, a înregistrat prima înfrângere la profesionişti, după 24 de victorii.

 

Şanse mici pentru fostul ceferist

Fotbalistul echipei Albacete, Pelayo Novo, a fost operat după ce sâmbătă a căzut de la etajul trei al unui hotel, suferind câteva fracturi şi leziuni, iar prognosticul în cazul său este rezervat. Intervenţia chirurgicală a durat mai mult de şase ore. Jucătorul este internat la spitalul universitar Lozano Blesa din Zaragoza. Potrivit presei internaţionale, Pelayo Novo a încercat să se sinucidă, sărind de la etajul trei al hotelului în care era cazată echipa Albacete. Gruparea spaniolă a scris că jucătorul a suferit “un teribil accident”. spaniolul Pelayo Novo Garcia a fost legitimat la CFR Cluj în perioada iunie – august 2017.

 

Comentarii