Multe și mărunte: Lucescu, decanul de vârstă al antrenorilor

luni, 27 iulie 2020, 01:43
3 MIN
 Multe și mărunte: Lucescu, decanul de vârstă al antrenorilor

 

Site-ul ucrainean sport.ua scrie că Mircea Lucescu, care va împlini 75 de ani miercuri, a devenit cel mai vârstnic antrenor în activitate din lume, după ce a semnat un contract pe doi ani cu Dinamo Kiev. Potrivit sursei citate, primii cinci antrenori în vârstă este următorul: 1. Mircea Lucescu, Dinamo Kiev – 74 ani şi 363 de zile; 2. Edoardo Reya (Italia), echipa naţională a Albaniei – 74 ani şi 290 de zile; 3. Oscar Tabares (Uruguay), Uruguay – 73 de ani; 4. Dick Advocaat (Olanda), Feyenoord – 72 de ani; 5. Dusan Bajevic (Bosnia-Herţegovina), naţioanla Bosnia-Herţegovina – 71 de ani Dinamo Kiev a anunţat, joi, numirea antrenorului Mircea Lucescu la conducerea tehnică a echipei, în locul lui Oleksîi Mihailicenko.

UTA s-a împiedicat de Rapid

 Formaţia UTA a fost învinsă, ieri, pe teren propriu, cu scorul de 1-2 de echipa Rapid, într-un meci din etapa a patra a play-off-ului Ligii a II-a, în care a condus cu 1-0. UTA a deschis scorul prin Miculescu, în minutul 39. Rapid a răsturnat însă scorul datorită golurilor marcate de Mallo, în minutele 57 şi 78. UTA mai are nevoie de un singur punct din partida de la Piteşti cu FC Argeş pentru a fi sigură de promovare. Partidele Turris Turnu Măgurele – CS Mioveni şi Petrolul Ploieşti –FC Argeş vor avea loc marţi.

Problemă încurcată la Mogoşoaia

FRF a anunţat, ieri, pe site-ul oficial, că rezultatele ultimelor teste pentru coronavirus ale celor cinci angajaţi CNF Mogoşoaia care au fost anterior testaţi pozitiv sunt negative. În urmă cu câteva ore, FRF anunţa că, având în vedere situaţia clubului CFR Cluj, al cărui lot a fost cazat la CNF Mogoşoaia şi în cadrul căruia s-au descoperit mai multe cazuri de Covid-19, baza de pregătire va intra în carantină. În aceste condiţii, lotul Under 21, care trebuia să se reunească la 3 august la Mogoşoaia, va intra în cantonament la Centrul Naţional de Fotbal de la Buftea. Tot aici se va disputa şi partida de pregătire cu Farul Constanţa, programată în 5 august.

S-a încheiat Premier League

Campionatul Angliei, ediţia 2019/2020, s-a încheiat, ieri în urma meciurilor din etapa a 38-a fiind stabilite ultimele două retrogradate, dar şi celelalte participante în cupele europene, în fara campioanei FC Liverpool şi echipei de pe locul doi, Manchester City. Rezultatele ultimei etape din Premier League: Newcastle – Liverpool 1-3; Manchester City – Norwich 5-0;Leicester – Manchester United 0-2; Chelsea – Wolverhampton 2-0; Crystal Palace – Tottenham 1-1; Southampton – Sheffield United 3-1; Burnley – Brighton 1-2; Arsenal – Watford 3-2; Everton – Bournemouth 1-3;West Ham – Aston Villa 1-1 Titlul a fost câştigat de Liverpool, care va participa în grupele Ligii Campionilor. În grupele LC vo mai juca Manchester City, Manchester United şi Chelsea Londra. Leicester City va juca în grupele Ligii Europa. În aceeaşi competiţie, dar în turul doi preliminar, va evolua formaţia Tottenham Hotspur, care a încheiat sezonul pe locul şase. Au retrogradat echipele Bournemouth, Watford şi Norwich City.

 

Români beau din Cupa Poloniei

Jucătorii români Sergiu Hanca şi Cornel Râpă au câştigat Cupa Poloniei, după ce formaţia lor Cracovia a învins, vineri seară, echipa Lechia Gdańsk, scor 3-2, după prelungiri. Pentru Cracovia au marcat Van Amersfoort ('65), Jablonský ('88) şi Wdowiak('117). Golurile formaţiei Lechia au fost înscrise de Haydary('21) şi Lipski ('85). Cornel Râpă a fost integralist, iar Sergiu Hanca a evoluat până în minutul 119.

 

 

Mbappé s-a accidentat la gleznă

Gruparea Paris Saint-Germain a anunţat, sâmbătă, că atacantul Kylian Mbappé a suferit o entorsă la glezna dreaptă, la meciul din Cupa Franţei cu AS Saint-Etienne, scor 1-0. El s-a accidentat după o jumătate de oră de joc, în urma unui fault al căpitanului de la Saint-Etienne, Loïc Perrin. Mbappé a participat în cârje la festivitatea de premiere şi purta şi o atelă la glezna dreaptă. La meci a asistat şi preşedintele francez Emmanuel Macron, dar şi ministrul delegat al Sportului, Roxana Mărăcineanu.

 

 

Comentarii