Multe si marunte: Nistor a pierdut la Praga

vineri, 24 noiembrie 2017, 02:43
8 MIN
 Multe si marunte: Nistor a pierdut la Praga

 

Pugilistul român Mihai Nistor a fost învins de Yoandy Ortega la puncte, după trei reprize, la cat. ^91 kg, ieri seara, la Praga, în meciul dintre echipa Europei şi selecţionata Cubei.  Evenimentul  în care a evoluat Nistor, campionul mondial al diviziei profesioniste a federaţiei mondiale de amatori, AIBA Pro Boxing, a cuprins şapte meciuri, în care sportivi din Cehia, Slovacia, Germania, Rusia, Croaţia şi România au înfrunta reprezentanţi ai Cubei.
 

Eşec usturăror în Secuime

 

Politehnica Iaşi a piedut aseară în etapa a XII-a a Ligii Naţionale de handbal masculin. Formaţia pregătită de Florin Spiridon a fost întrecută, în deplasare, de HC Odorhei, cu scorul de 20-39 (11-21) Poli a rămas astfel pe ultimul loc al clasamentului, fără vreun punct obţinut. Ieşenii au posibilitatea să schimbe clasamentul sâmbătă, de la ora 17, în ultima etapă a turului, când vor primi vizita ocupantei penultimului loc al ierarhiei eşalonului de elită, CSM Făgăraş..

 

 

Ultima reprezentaţie din tur

Astăzi, de la ora 14:00, Ştiinţa Miroslava – Ripensia Timişoara, în Liga a II-a de fotbal. Ştiinţa Miroslava are posibilitatea de a scăpa de “lanterna” clasamentului eşalonului secund de fotbal. Formaţia pregătită de Adrian Kerezsy va juca astăzi în primul meci al ultimei etape a turului, restul rundei urmând a se derula sâmbătă şi duminică. Adversara Ştiinţei, care are 13 puncte, unul mai puţin decât Foresta Suceava şi patru faţă de alte patru grupări, este Ripensia Timişoara, formaţie situată pe locul XI, cu 21 de puncte. Partida de la Miroslava începe la ora 14:00. Conform unor surse, disputa ar putea fi foarte importantă pentru viitorul echipei, mai multe voci spunând că s-a discutat despre retragerea Ştiinţei din campionat. În acest an mai sunt programate două etape din retur, însă 15 echipe, între care şi cea ieşeană, a cerut amânarea meciurilor pentru anul viitor. O decizie pe marginea acestui subiect va fi luată săptămâna viitoare. (Ovidiu MINEA)

 

 

Vine Trefilov la Craiova

Echipele  de handbal feminin SCM Craiova şi HC Zalău şi şi-au aflat adversarele din grupele Cupei EHF, în urma tragerii la sorţi efectuate ieri. Formaţia craioveană va întâlni în grupa A echipa rusă Kuban Krasnodar, antrenată de binecunoscutul Evgheni Trefilov, formaţia franceză Brest Bretagne Handball, la care joacă românca Melinda Geiger şi puternica formaţie daneză Randers HK. Formaţia HC Zalău, pregătită de Gheorghe Tadici va juca în grupa D, cu Larvik (Norvegia), H65 Hoors (Suedia) şi Banik Most (Cehia). HC Zalău şi SCM Craiova au făcut parte din aceeaşi urnă valorică la tragerea la sorţi, a treia. Meciurile vor începe în 6-7 ianuarie 2018 şi se vor încheia în 10-11 februarie, primele două clasate din fiecare grupă calificându-se în sferturile de finală ale competiţiei.

Înapoi pe locul 41

România a urcat patru locuri, până pe poziţia 41, cu 737 de puncte, în clasamentul FIFA-Coca Cola, dat publicităţii ieri.  România a câştigat în ultima lună un meci, scor 2-0, cu Turcia şi a pierdut altul, cu 0-3, în faţa Olandei, ambele fiind amicale şi disputate peteren propriu. Tricolorii au revenit astfel pe locul ocupat în septembrie. În fruntea ierarhiei, Germania se menţine pe locul I, urmată de Brazilia, Portugalia, Argentina şi Belgia. În Top 20, sunt patru echipe necalificate la Cupa Mondială din Rusia: Chile, în coborâte o poziţie, până pe 10, Italia, pe locul 14, în urcare o poziţie, Ţara Galilor, pe locul 19, în coborâre cinci poziţii şi Olanda, în staţionare pe locul 20. Următorul clasament va fi dat publicităţii la 21 decembrie.

Ce să fie, ce să fie?

Jucătoarea Ana Bogdan, locul 111 WTA, a abandonat, miercuri, în optimile de finală ale turneului de la Mumbai, cu premii totale de 125.000 de dolari, deoarece avea ameţeli. Bogdan a abandonat în setul al doilea al meciului cu sportiva franceză Alize Lim, numărul 308 mondial. După o oră şi 22 de minute de joc, scorul era 7-6, 2-0 pentru Lim. Românca a obţinut pentru participarea în optimi 2.000 de dolari şi 15 puncte WTA.

Începe finala Cupei Davis

Finala Cupei Davis din acest an, găzduită în oraşul francez Lille, programează în prima zi, astăzi, conform tragerii la sorţi, primele partide de simplu în care Lucas Pouille (Franţa/18 ATP) va primi replica lui David Goffin (Belgia/7 ATP), iar apoi Jo-Wilfried Tsonga (Franţa/15 ATP) îl va înfrunta pe Steve Darcis (Belgia/76 ATP), relatează L'Equipe.  Partidele de simplu astăzi vor începe de la ora 15,00 (ora României). Sâmbătă de la ora 15:00 va avea loc partida de dublu: Richard Gasquet/Pierre-Hugues Herbert (Franţa) — Ruben Bemelmans/Joris de Loore (Belgia). Duminică, de la 14:30,  au loc ultimele două partide de simplu: Jo Wilfried Tsonga — David Goffin şi Lucas Pouille — Steve Darcis. În confruntările directe, Franţa conduce cu 4-3, iar în ultimul duel din 2001, în primul tur al Grupei Mondiale, francezii  s-au impus cu 5-0. Franţa, locul II în clasamentul la zi al Cupei Davis, are nouă Salatiere de Argint câştigate, ultima în 2001. Belgia a jucat două finale, în 1904 şi 2015, dar nu a câştigat niciodată trofeul. Până în finală, Franţa a învins Serbia (3-1), Marea Britanie (4-1) şi Japonia (4-1), iar Belgia a trecut de Australia (3-2), Italia (3-2) şi Germania (4-1).

 

 

 

Carmen Amariei, antrenor federal

Noul antrenor al naţionalei României de handbal feminin junioare este Carmen Amariei, care conduce şi divizionara A Dacia Mioveni. Ea va pregăti reprezentativa under 18 împreună cu antrenorii Ildiko Barbu şi Marius Dănuleţ. ”M-am bucurat enorm de această veste, de numire, e o onoare şi voi da ce am mai bun în mine, pentru că vorbim de echipa naţională. Vom lucra cu antrenori tineri, cu fosta mea colegă de la naţională, Ildiko Barbu, şi Marius Dănuleţ, care a pregătit fetele din generaţia 2000-2001 la Centrul de Excelenţă din Râmnicu Vâlcea. Luni vom avea prima întâlnire cu echipa, începem un stagiu de pregătire la Cisnădie, iar la finalul săptămânii vom avea două meciuri amicale cu Polonia, care va găzdui anul viitor Campionatul Mondial şi unde va merge şi România”, a declarat, ieri pentru News.ro, Carmen Amariei. Ea va continua activitatea şi la divizionara secundă Dacia Mioveni, unde lucrează cu Luminiţa Huţupan Dinu de câteva săptămâni. Naţionala de junioare a fost condusă până acum de Ion Ivan, care a demisionat din funcţie. în 2017, el a obţinut medalia de argint la FOTE şi locul 7 la Campionatul European.

Sepsi a pierdut în Turcia

Campioana en-titre a României la baschet feminin, Sepsi Sf. Gheorghe, a pierdut, joi, în deplasare, cea de-a cincea partidă din grupa D a FIBA EuroCup, scor 67-73 (33-43), cu formaţia turcă Hatay BB.  În urma rezultatului, Sepsi are 6 puncte în clasamentul grupei D (locul IV, ultimul), iar Hatay este lider, cu 10 puncte. În cealaltă partidă a grupei, Energa Torun a învins Piestanske Cajky (Cehia), cu 66-48, cele două echipe aflându-se pe locurile 2-3, cu câte 7 puncte. Sepsi mai are de disputat o singură partidă în grupa D, pe teren propriu, cu Piestanske (30 noiembrie). Primele două clasate din fiecare din cele zece grupe, plus două echipe de pe locul trei cu cea mai bună linie de clasament, se vor califica în faza play-off a FIBA EuroCup, în total 24 de echipe din cele două conferinţe.

Ana şi “Schweini” vor fi părinţi

Fosta jucătoarea sârbă de tenis Ana Ivanovic şi fotbalistul german Bastian Schweinsteiger vor deveni părinţi pentru prima oară.  Fostul număr 1 WTA a anunţat vestea pe Twitter postând o fotografie cu trei perechi de încălţăminte. "Familia noastră se măreşte. Mai fericiţi de atât nu puteam fi!", a scris Ana pe Twitter. Ivanovic, în vârstă de 30 de ani, s-a retras din actvitate în 2016, an în care s-a şi căsătorit cu Bastian Schweinsteiger, în vârstă de 33 de ani. Cei doi locuiesc în prezent în SUA, unde Schweinsteiger evoluează pentru Chicago Fire.

Conservatorul Ceferin

Preşedintele UEFA, Aleksandr Ceferin, nu este de acord cu introducerea arbitrajului video la Cupa Mondială din Rusia, apreciind că arbitrul trebuie să "rămână judecător" pe teren, informează Le Figaro. "Este prea devreme. În privinţa acestui subiect sunt un conservator. Arbitrul trebuie să rămână judecător în teren, în caz contrar fiind un robot cel care ia deciziile", a declarat Ceferin, pentru cotidianul La Repubblica. IFAB, organismul care garantează legile jocului de fotbal, urmează să ia în luna martie o decizie în privinţa autorizării sistemului de arbitraj video (VAR). Sistemul a fost deja testat în mai multe competiţii organizate de FIFA şi este utilizat în campionatele Italiei şi Germaniei.

 

Bielsa, demis de la Lille

Conducerea clubului Lille a decis, ieri, suspendarea din funcţie a antrenorului principal, argentinianul Marcelo Bielsa, fără preciza motivul acestei decizii. Potrivit presei franceze, motivul suspendării lui Bielsa ar fi legat de faptul că antrenorul a plecat în Chile fără să anunţe clubul, după a şaptea înfrângere suferită în campionat, scor 0-2, cu Amiens, duminică, în deplasare. Bielsa a mers în Chile pentru a fi alături de un prieten foarte bun, Luis Maria Bonini, fost preparator fizic al naţionalei chiliene, grav bolnav. Lille este antrenată de Bielsa din vară. Sub conducerea tehnicianului de 62 ani, Lille a înregistrat trei victorii, trei rezultate de egalitate şi şapte înfrânngeri, cu care ocupă loc de retrogradare, 19 (12 puncte în 13 etape), în Ligue 1. Dacă va fi demis, Bielsa va fi al patrulea antrenor care îşi pierde postul în acest sezon în prima ligă franceză, după Philippe Hinschberger (Metz), Christian Gourcuff (Rennes) şi Oscar Garcia (Saint-Etienne).

 

Lider de galerie împuşcat

Gustavo Pereyra, unul dintre liderii galeriei echipei Boca Juniors, a fost împuşcat mortal în locuinţa sa din Buenos Aires. Pereyra, "adjunctul" liderului galeriei, Rafael Di Zeo, a fost împuşcat de şapte ori. Poreclit "Ursul", Gustavo Pereyra era alături de mama lui, care a explicat poliţiei că a deschis uşa unui necunoscut, iar apoi s-a dus la bucătărie. Ea a auzit începutul unei dispute şi apoi focuri de armă. Pereyra, care a murit la spital după câteva ore, era "mâna dreaptă" a liderului Barras Brava, Rafael Di Zeo. El avea 49 de ani şi avea interdicţie pe stadioane pentru comportament violent şi diverse acuzaţii de huliganism.

 

Comentarii