Multe si mărunte: Panţuroiu, învingătoare la Zagreb

joi, 06 septembrie 2018, 01:43
4 MIN
 Multe si mărunte: Panţuroiu, învingătoare la Zagreb

 

Atleta română Andreea Panţuroiu a câştigat proba de triplusalt din cadrul reuniunii IAAF World Challenge de la Zagreb, cu o performanţă de 13,63 metri. Panţuroiu a fost urmată în clasament de slovena Eva Mustar, cu 12,94 metri, şi de croata Tea Glavic, 12,56 metri. Croata Sandra Perkovic s-a impus uşor la aruncarea discului, cu 67,60 m, învingând-o pe cubaneza Yaime Perez (64,78 m). Perkovic, campioană olimpică, mondială şi europeană, şi-a luat astfel revanşa după finala Diamond League, în care cubaneza a reuşit să câştige.

FCSB riscă sancţiuni

UEFA a deschis o procedură disciplinară împotriva FCSB. Deşi a părăsit deja Europa League, vicecampioana riscă să fie sancţionată de către forul continental de conducere a fotbalului. Echipa lui Gigi Becali îşi afla pedeapsa pe 27 septembrie, după incidentele de la meciul cu Hajduk Split. Împotriva roş-albaştrilor există patru capete de acuzare. La meciul cu Hajduk, un obiect l-a lovit în nas pe Dragoş Nedelcu, cel care a ieşit accidentat din teren şi acum joacă cu o mască pe faţă. Conform unui comunicat primit de la UEFA, cdin tribune au fost aruncate diverse obiecte, fanii au aprins torţe şi, în final trimisul UEFA a notificat că FCSB a avut o organizare proastă la partidă, după ce mai mulţi fani au intrat pe teren.

 

Cu cortul, la Voluntari

FCSB pleacă din nou de pe Arena Naţională. Vicecampioana României se va muta, temporar, la Voluntari, pentru ca gazonul să fie protejat. Mihai Stoica, directorul sportiv al FCSB, a făcut anunţul, după ce a dezvăluit o discuţie cu şefii Federaţiei Române de Fotbal. Echipa lui Nicolae Dică a jucat şi ultimul meci din campionat, 2-2 cu FC Botoşani, tot la Voluntari. "Am fost rugaţi de FRF să nu mai jucăm pe Arena Naţională până la următorul meci al naţionalei de pe Arena Naţională, în octombrie! Am discutat cu Gigi şi vom juca primul meci la Voluntari, cu Dunărea Călăraşi. Până la meciul cu Chiajna cred că terenul va arăta altfel!", a spus MM Stoica, la DigiSport. România va juca pe Arena Naţională, pe 14 octombrie, împotriva Serbiei, în Liga Naţiunilor! Până atunci, selecţionata lui Cosmin Contra va juca la Ploieşti, fără spectatori, cu Muntenegru (7 septembrie, 21:45) şi la Belgrad, contra Serbiei (10 septembrie, 21:45).

 

 

Danemarca, fără profesionişti

Jucători de fotbal în sală au fost convocaţi la naţionala Danemarcei pentru meciurile cu Slovacia şi Ţara Galilor. Decizia a apărut ca urmare a unui conflict în oficialii federaţiei şi jucătorii profesionişti. Federaţia daneză (DBU) nu a ajuns la un acord cu internaţionalii în privinţa drepturilor jucătorilor de avea contracte publicitare cu firme diferite de cele care sunt partenere ale naţionalei. Astfel, unii jucător nu doresc să joace în amicalul cu Slovacia, dar nici în meciul oficial cu Ţara Galilor, din Liga Naţiunilor. De asemenea, pentru cele două meciuri au fost convocaţi jucători şi din divizii inferioare.

S-a retras legendarul An

Sportivul sud-coreean Viktor An, care a devenit cetăţean rus în 2011 şi a obţinut de-a lungul carierei de şase ori aurul olimpic la patinaj viteză, devenind o legentă a short track-ului, şi-a anunţat retragerea din activitate, miercuri, la vârsta de 32 de ani. Ahn Hyun-soo a obţinut trei medalii de aur pentru Coreea de Sud, în 2006, la Jocurile Olimpice de la Torino (1000 m, 1.500 m, ştafetă).El a avut ulterior un conflict cu oficialii federaţiei sud-coreene, a obţinut cetăţenia rusă şi şi-a schimbat numele în Viktor An. În 2014, la Soci, An a câştigat din nou trei titluri olimpice, la 500 m, 1.000 m şi ştafetă, de data aceasta pentru Rusia. Viktor An nu a putut participa la JO de la Pyeongchang, în luna februarie, din cauza scandalului de dopaj instituţionalizat din Rusia.

Pekerman părăseşte Columbia

Tehnicianul argentinian José Pekerman a anunţat, ieri, că nu va mai antrena echipa naţională a Columbiei.  În vârstă de 69 de ani, Pekerman a venit la naţionala Columbiei în 2012, iar contractul său a expirat după Cupa Mondială din Rusia. La CM; Columbia a fost eliminată în optimi de Anglia. Selecţionerul echipei de tineret, Arthur Reyes, este cel care îi va lua locul, iar Pekerman ar putea prelua naţionala Argentinei.

 

Un sibian, în Liga Naţiunilor

Mijlocaşul echipei FC Hermannstadt, Ilja Antonov, a fost convocat la echipa naţională a Estoniei pentru meciurile din Liga Naţiunilor cu Grecia (8 septembrie) şi Finlanda (11 septembrie). Mijlocaşul are şansa de a ajunge la 44 de selecţii în prima reprezentativă a ţării sale dacă va fi folosit în ambele jocuri. Estonia este în grupa a II-a a Ligii C, din Liga Naţiunilor, din care mai face parte şi Ungaria

 

Comentarii