Multe și mărunte: Remiză în primul meci al etapei

sâmbătă, 12 decembrie 2020, 02:43
4 MIN
 Multe și mărunte: Remiză în primul meci al etapei

 

Formaţia FC Botoşani a încheiat la egalitate, scor 1-1, meciul disputa ieri, pe teren propriu, în compania echipei Astra Giurgiu, în etapa a XIII-a a Ligii I. Echipa gazdă a dominat cu autoritate prima parte, iar dacă scorul la pauză a fost alb, vinovatul este portarul Astrei, David Lazar, aflat într-o formă de zile mari. În repriza secundă, Astra a marcat împotriva cursului jocului, prin Montini ('55), de-abia intodus în teren de antrenorul Eugen Neagoe. Gazdele au egalat în min. 69, la un penalty dictat pentru un henţ comis în careu de Dima, Keita transformând cu precizie.

Revine în lot Larisa Iordache

Gimnasta Larisa Iordache va lua startul cu echipa României la Campionatul European de la Mersin (Turcia), programat între 17-20 decembrie. România va mai fi reprezentată de Daniela Trică, Antonia Duţă, toate de la Dinamo Bucureşti, Silviana Sfiringu şi Ioana Stănciulescu (Farul Constanţa). Colectivul tehnic este format din Lăcrămioara şi Cristian Moldovan, Liliana Cosma, Nicolae Forminte, Florin Cotuţiu.  Campionatul European de la Mersin (Turcia) se va desfăşura între 17-20 decembrie. Tot acolo are loc în aceste zile ediţia din 2020 a competiţiei masculine. România îl are şi pe Marian Drăgulescu în lot, deja calificat în finală la sărituri. Drăgulescu va împlini 40 de ani în 18 decembrie. România a ratat însă finala pe echipe, clasându-se pe locul IX (din zece echipe)

Euro-handbal: patru echipe neînvinse

Joi s-au disputat primele patru partide în grupele principale la CE din Danemarca. România a fost învinsă de Croaţia în grupa II, iar victorii au mai obţinut echipele Norvegia, Rusia şi Franţa. Rezultatele de joi sunt: România – Croaţia 20-25, Norvegia – Olanda 32-25 (grupa II), Muntenegru – Rusia 23-24, Franţa – Spania 26-25 (grupa I). În grupa I, Rusia şi Franţa continuă să rămână pe primele două locuri, cu câte 6 puncte, la fel şi Croaţia şi Norvegia în grupa II, toate patru neînvinse încă la CE. România, cu 0 puncte, rămâne pe ultimul loc, iar drumul spre partea de sus a clasamentului final este ratat. Următoarele două partide din grupa II pentru România vor avea loc în 14 şi 15 decembrie, cu Ungaria, respectiv Olanda.

Sorana joacă finala la Dubai

Jucătoarea Sorana Cîrstea (86 WTA), s-a calificat, ieri în finala turneului ITF de la Dubai, cu premii în valoare totală de 100.000 de dolari. Sorana Cîrstea a învins-o în semifinale pe slovena Polona Hercog (52 WTA), scor 7-5, 4-6, 7-5. Meciul a durat două ore şi 27 de minute. În finală, Cîrstea va evolua cu sportiva cehă Katerina Siniakova (64) care a trecut de Gabriela Ruse (177), scor 6-3, 6-7, 6-4.x  x         

Tătăruşanu, în echipa ultimei runde

Portarul român Ciprian Tătăruşanu a fost inclus în echipa ideală a ultimei etape din faza grupelor competiţiei de fotbal Europa League, în care a avut o evoluţie foarte bună între buturile echipei AC Milan. Rossoneri au învins Sparta Praga cu 1-0, joi, în deplasare, acest succes aducându-le câştigarea grupei, iar fostul portar al naţionalei României a avut o prestaţie esenţială în Cehia. În echipa săptămânii a intrat şi colegul său portughez Diogo Dalot, dar şi doi jucători de la Dinamo Zagreb.

 

Romain, ascultă-ţi casa!

Francezul Romain Grosjean, care a suferit un accident grav la Marele Premiu de Formula 1 al Bahrainului şi al cărui contract cu echipa Haas nu a fost prelungit, a declarat că încă nu este hotărât să renunţe la sporturile cu motor, deşi fiul său i-a cerur acest lucru, relatează Le Figaro. Grosjean va părăsi Formula 1, dar mai are opţiuni în sporturile cu motor, notează jurnalul francez.“Încă nu m-am hotărât total să mă opresc. După cum spune Jean Todt, nu suntem mereu stăpânii destinului nostru. După Formula 1, mă uit la oportunităţile pentru viitor. Discut mult şi cu familia. Vorbesc cu copiii mei. Sacha, fiul meu de şapte ani, mi-a cerut să nu mai concurez în sporturile cu motor. Mi-a zis că pot să devin inginer.’”, a afirmat Romain Grosjean. El a precizat că speră să găsească o soluţie cu privire la viitorul său cât mai rapid.Romain Grosjean a scăpat doar cu arsuri la mâini din gravul accident de la Marele Premiu al Bahrainului, la care monopostul său s-a rupt şi a luat foc.

 

Comentarii