Multe și mărunte: Sâmbătă cu handbal şi baschet

sâmbătă, 02 aprilie 2022, 01:43
3 MIN
 Multe și mărunte: Sâmbătă cu handbal şi baschet

Baschetbaliştii de la CS Politehnica Iaşi, antrenaţi de Gabriel Clapon, vor încerca să obţină sâmbătă, de la ora 12:00, în Sala Polivalentă, a treia lor victorie consecutivă în Liga I. Adversară le va fi echipa Ralph Braşov, cu acelaşi număr de succese în cont, iar meciul va conta pentru etapa a XVIII-a.Tot astăzi, handbaliştii pregătiţi de antrenorul Florin Spiridon, vor evolua astăzi de la ora 18:00, pentru ultima oară în Sala Polivalentă în actualul sezon al Diviziei A, contra liderului seriei A a Play-Off-ului Tineret, CSM II Vaslui, formaţie cu o victorie în plus faţă de ieşeni, este derby-ul penultimei etape a campionatului. (cspolitehnicaiasi)

 

 

Mai aşteptăm medalii la lupte

Sportivul Nicu Ojog s-a calificat în finala categoriei 87 kg din cadrul competiţiei de lupte greco-romane de la Campionatele Europene de de la Budapesta. Ojog l-a învins în semifinale pe azerul Islam Abbasov, scor 2-0.În ultimul act, românul va lupta cu danezul Turpan Bisultanov. Tot la lupte greco-romane, la categoria 55 kg, Denis Florin Mihai va lupta pentru medalia de bronz cu armeanul Rudik Mkrtcian. Cătălina Axente a pierdut confruntarea cu sportiva italiană Enrica Rinaldi, contând pentru medalia de bronz a categoriei 76 kg, la Campionatele Europene de Lupte de la Budapesta.

 

A murit legendarul Ivănescu

Handbalul românesc a primit azi o lovitură grea. Legendarul Petre Ivănescu, unul dintre oamenii cheie cu care România a ajuns pe cele mai înalte culmi ale handbalului, a decedat azi la Essen, cu doar două săptămâni înainte de a împlini vârsta de 86 de an. Petre Ivănescu a fost unu advevărat monument pentru handbal, inclusiv în Germania, unde s-a consacrat ca unul dintre cei mai mari antrenori. „Când intrai cu el în sală, se ridicau toţi oamenii în picioare”, l-a caracterizat Gheorghe Goran, campion mondial la rândul lui.

 

 

Hamutovski s-a întors în Grecia

Vasili Hamutovski, fostul goalkeeper din Belarus, în vârstă de 43 de ani, se va ocupa de pregătirea tinerilor portari ai CSA Steaua, până când războiul din Ucraina va lua sfârşit. Ultima echipă la care Vasili a activat ca antrenor cu portarii a fost FC Lvov, anunţă clubul stelist. După încheierea carierei de sportiv, Hamutovski a fost antrenor cu portarii la Dinamo Minsk, Bate Borîsau, Cernomoreţ Odessa, Dinamo Brest.

Becali îşi vede „Arcul” cu ochii

Gigi Becali a declarat, ieri, la Digi Sport, că meciul amical dintre FCSB şi echipa lui Mircea Lucescu, Dinamo Kiev, va avea loc pe stadionul Arcul de Triumf.  Cotidianul L’Equipe notează că jucătorii echipei Dinamo Kiev i se vor alătura lui Lucescu la Bucureşti, în această seară. Dinamo Kiev a anunţat că va organiza o serie de „meciuri pentru pace”. Printre adversarele echipei antrenată de Mircea Lucescu vor fi PSG, FC Barcelona sau “Steaua”, conform site-ului oficial al clubului ucrainean.

Autor:

Nigeria, fără selecţioner

Selecţionerul Nigeriei, Augustine Eguavoen, şi staful său au demisionat după ce au ratat calficarea naţionalei nigeriene la Cupa Mondială din Qatar. Demisia este cu efect imediat, a precizat federaţia nigeriană. Tehnicianul şi asistenţii săi mai aveau doi ani şi jumătate de contract. Nigeria a ratat calificarea la CM după dubla manşă cu Ghana, scor 0-0 în deplasare şi 1-1 acasă, în ultimul tur al calificărilor CAF.

 

 

Comentarii